Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Μπλοκάρουν οι Τράπεζες τη συμφωνία Μπόμπολα με Σαββίδη


ΣΑΒΒΙΔΗΣ
Μέχρι τις 31 Μαΐου πολλά μπορούν να συμβούν σε ό,τι αφορά τη φερόμενη ως βέβαιη είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο συγκρότημα Μπόμπολα και μέσω αυτού στο
Mega. Η συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών είναι μεν βέβαιη, αλλά οι τράπεζες δεν έχουν ακόμη συναινέσει στο αναγκαίο «κούρεμα» των χρεών που απαιτεί ο Ιβάν Σαββίδης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά την ψήφιση των μέτρων του 4ου Μνημονίου.
Κι αυτό γιατί εκεί, όπως λέγεται, θα γίνει η «θεσμική κατοχύρωση» των τραπεζιτών, ώστε να εξασφαλίσουν ασυλία για τις πράξεις τους, ειδικά όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων!
Όπως λένε οι πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν λένε «ναι» στην όποια συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη αν δεν ψηφιστεί αυτή η διάταξη. Υπάρχει επίσης διαφωνία για το ύψος του «κουρέματος» και την απαίτηση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μετά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο συγκρότημα. Και ενώ αναμένεται η κίνηση της κυβέρνησης για την «προστασία» των τραπεζιτών, ο Φώτης Μπόμπολας αρνείται να πληρώσει τους εργαζομένους του, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα προχώρησαν σε 48ωρη απεργία.
Σύμφωνα με ένα σενάριο που ακούγεται έντονα στους διαδρόμους του συγκροτήματος, εξετάζεται και η «ΔΟΛοποίηση» του Πήγασου. Να αφήσει, δηλαδή, ο Φώτης Μπόμπολας το συγκρότημα να καταρρεύσει και να πουλήσουν μετά οι τράπεζες τα περιουσιακά του στοιχεία σε δημοπρασία. Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, ο εκδότης θα χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στον διορισμό διευθύνοντος συμβούλου και διοίκησης στο εκδοτικό συγκρότημα!