Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Ο Βασιλειάδης «έκοψε» τον Δρόσο

Ο Βασιλειάδης «έκοψε» τον Δρόσο

O υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης πήγε στην Ζυρίχη, μίλησε με αξιωματούχους της FIFA και της UEFA και συμφώνησε στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μία νέα εποχή.
Το παρασκήνιο από την επιτυχημένη αποστολή Βασιλειάδη στην έδρα της παγκόσμιας συνομοσπονδίας είναι ότι άφησε εκτός συζήτησης τον πρόεδρο της ΠΔΕ Γιάννη Δρόσο!
Οταν ολοκληρώθηκε η συζήτηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τους αξιωματούχους των διεθνών συνομοσπονδιών, εκλήθη και ο Δρόσος για να του ανακοινωθεί τι αποφασίστηκε να γίνει στην κατεύθυνση να στηθεί μέσα στο καλοκαίρι η κάλπη στην ΕΠΟ.
Δεν είναι συνηθισμένο σε τέτοιου είδους συζητήσεις να μην συμμετέχει και εκπρόσωπος της ομοσπονδίας.
Προφανώς, εκτιμήθηκε ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του προέδρου της ΠΔΕ, αφού για να διενεργηθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η κατάργηση του νόμου Ορφανού που αναφέρεται στην εκλογική διαδικασία των ομοσπονδιών.
Οι σχέσεις Βασιλειάδη – Δρόσου είναι κάκιστες με αφορμή όσα έγιναν πριν από τη διεξαγωγή του επεισοδιακού τελικού κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο.
Ο πρόεδρος της ΠΔΕ έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να διεξαχθεί ο τελικός στο Πανθεσσαλικό, ενώ ο υφυπουργός ήταν αντίθετος.
Σε μία-δύο εβδομάδες κοινή αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA θα έρθουν στην Αθήνα για έναν δεύτερο γύρο επαφών, ενώ η ΠΔΕ θα ορίσει καταστατική Γενική Συνέλευση.
Πριν ψηφιστούν οι αλλαγές στο καταστατικό η αντιπροσωπεία των διεθνών συνομοσπονδιών θα συνομιλήσει και με τους προέδρους των Ενώσεων για να ακούσει τις απόψεις τους στα σοβαρά θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο.
Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να καταργηθεί και ο νόμος Ορφανού και οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΟ αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου.