Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών συλλόγων στον κόσμο;
Η πρώτη θέση ανήκει στον Ντίτριχ Μάτεσιτς, ιδιοκτήτη των Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης, ο οποίος μπορεί να «υπερηφανεύεται» για περιουσία ύψους 17,8 δισεκατ. λιρών. Συνιδρυτής της εταιρείας ενεργειακών ποτών Red Bull, ο Μάτεσιτς ασχολείται ενεργά με πολλά αθλήματα.
Δεύτερος είναι ο Σεϊχης Μανσούρ, ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, με περιουσιακά στοιχεία 17 δισεκατομμύρια λίρες.
Στην τρίτη θέση του βάθρου είναι η οικογένεια Ανιέλι, ιδιοκτήτρια της Γιουβέντους. Με περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 10,4 δισεκατ. λιρών η οικογένεια Ανιέλι, που εντάχθηκε στη «Μεγάλη Κυρία» το 1923 με τον Εντοάρδο, γιο του Τζοβάνι Ανιέλι, ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας FIAT, όταν εξελέγη ως νέος πρόεδρος του συλλόγου για να αντικαταστήσει την Olivetti, είναι η μεγαλύτερη «αθλητική δυναστεία» στην Ιταλία.
Ακολουθεί ο Φίλιπ Αντσουτς, ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Γκάλαξι, ομάδα στην οποία αγωνίζεται και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον κόσμο του αθλητισμού με περιουσιακά στοιχεία 10 δισεκατ. λιρών.
Στη μέση της κατάταξης βρίσκεται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι (8,3 δις), έκτος είναι ένας άλλος ιδιοκτήτης από την Premier League, ο Σταν Κρένκε της Άρσεναλ (6,4 δις) και έβδομος ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί της Παρί Σεν Ζερμέν με 6,2 δισεκατ. λίρες.
Στην όγδοη θέση βρίσκεται ο Σαχίντ Καν της Φούλαμ με περιουσία 5,4 δισεκατομμυρίων και πίσω του ο Ζαν Τσιντόγκ, ιδρυτής του suning.com. Μέσω του ομίλου Suning Holdings ανέλαβε το 2016 την πλειοψηφία της Ίντερ. Τα στοιχεία της περιουσίας του υπολογίζονται από τη Mirror σε 5,2 δισεκατομμύρια λίρες.
Τη δεκάδα κλείνει ο Τζο Λιούις, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιοκτήτης της Τότεναμ. Με περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,8 δισεκατ. λιρών ο Λιούις χρηματοδότησε πρόσφατα την κατασκευή του νέου σταδίου των «πετεινών», ενός έργου αξίας 800 εκατ. λιρών.