Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Όλα τα είχα προβλέψει για τον Π Α Σ Κόρινθο χωρίς να είμαι προφήτης όταν όλοι ήταν εναντίον και μα καταδίκαζαν





Να τι έγραφα τον Ιούλιο του 2014 


Διαβάσουμε από άλλο μπλοκ την Ανακοίνωση της Κορίνθου ( αφού εμάς δεν μας αναγνωρίζει η ομάδα για να μας στείλε και  ούτε θέλουμε από κάποιες κυρίες που το παίζουν γραφείο τύπου και τρέφουν προς το πρόσωπο μου μια αντιπάθεια. Και μπορώ να αναγνωρίσω εδώ δικαιολογημένη γιατί τις 70 μέρες που ήμουνα στην Κόρινθο δεν την άφησα να παίξουν κανένα ρόλο) που μου θυμίζει θεατρικό έργο του Ντάριο Φο "Δεν πληρώνω δεν πληρώνω"Που εδώ σημαίνει  δεν ευθύνομαι για το σημερινό χάλι της Κορίνθου   
Κάτι που ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει μετά την γενική συνέλευση της περασμένης εβδομάδας, έγινε πράξη σήμερα καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας της Κορίνθου, με ανακοίνωσή του, υποβάλλει την παραίτησή του και πλέον είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2013, μια ομάδα ατόμων, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας και την ομάδα του Νομού μας, πήραμε στα χέρια μας την τύχη της ομάδας της Κορίνθου. Η κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά ήταν αποκαρδιωτική. Μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ημερών καταφέραμε να χτίσουμε από την αρχή, μια ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο κάνοντας 24 μεταγραφές παικτών αλλά και σε οργανωτικό επίπεδο βάζοντας σε τάξη το διοικητικό χάος που επικρατούσε μετά την άτακτη φυγή του κου Μπεθάνη.
Έτσι δημιουργήσαμε ένα αξιόμαχο σύνολο και συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Δυστυχώς τα οικονομικά βάρη των παρελθόντων ετών και ο αυξημένος αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονταν, δεν μας επέτρεψε να επιτύχουμε το στόχο μας, που ήταν η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
Σεβόμενοι την ιστορική ομάδα της Κορίνθου και τους φιλάθλους της που την λατρεύουν, αναλαμβάνουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί.
Στην τακτική Γ.Σ του σωματείου προτείναμε τη συγχώνευση της ομάδας με άλλη ομάδα της ίδιας κατηγορίας, διατηρώντας το όνομα, τα χρώματα και την έδρα της ομάδας της Κορίνθου, κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε το 1999. Κάναμε την πρόταση αυτή γιατί πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι με τον τρόπο αυτό η ομάδα θα απαλλασσόταν από τα δυσβάστακτα οικονομικά χρέη των προηγούμενων ετών που λειτουργούν σαν βαρίδια στην οποία προσπάθεια ανάκαμψης και ταυτόχρονα θα άνοιγε το δρόμο μιας νέας προσπάθειας αναγέννησης της ομάδας με συμμετοχή νέων και οικονομικά ισχυρών φιλάθλων στη διοίκηση μιας ομάδας «καθαρής» από οικονομικά βάρη και εξαρτήσεις του παρελθόντος. Η πρότασή μας αυτή συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις από μερίδα αθλητικών παραγόντων, οι οποίοι μας κάλεσαν να παραιτηθούμε από την διοίκηση της ομάδας. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, υπερψηφίστηκε η πρόταση συγχώνευσης, από την Γ.Σ με μικρή πλειοψηφία.
Με μοναδικό σύμβουλο την αγάπη για την ομάδα και μην επιθυμώντας να διχάσουμε τους φιλάθλους, δημιουργώντας έτσι περισσότερα προβλήματα στην ήδη ταλαιπωρημένη ομάδα, οδηγηθήκαμε στην απόφαση να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας από το Δ.Σ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε νέα μέλη να υπηρετήσουν την αγαπημένη μας ομάδα. Θα είμαστε πάντα κοντά στην ομάδα σαν απλοί φίλαθλοι και θα παρέχουμε τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας, εφόσον μας ζητηθεί, στη νέα διοίκηση.
 «Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» Σοφοκλής
(μετ. ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φώς)   
           
Κόρινθος, 23-07-2014

ς

Ο Πρόεδρος του ΔΣ                                      Τα μέλη του ΔΣ                       
Μ. Σταματάκης                                                 Γ. Κωστήρης
                                                                         Γ. Μουρούτσος
                                                                         
                                                                         Γ. Φιλιπακόπουλος
                                                                        
                                                       
          
 Σχολιασμός Νικηφόρου 


Χρειάστηκε πολλές φορές να διαβάσω αυτή την ανακοίνωση για να πιστέψω ότι αυτή την έβγαλαν σκεπτόμενοι άνθρωποι όπως είναι  ο κ. Σταματάκης  ο κ. Κωστήρης  ο κ. Μουρούτσος και ο κ. Φιλιππακόπουλος.
Γιατί δεν έχουν καμία δικαιολογία που δεν κατόρθωσαν να πετύχουν την συγχώνευση  της Κορίνθου.
Με επιστολή που έστειλα στον κ. Σταματάκη που δεν έβγαινε στο τηλέφωνο γιατί βγήκε δημοτικός σύμβουλος και δεν μας είχε καμία ανάγκη με κοινοποίηση  στον κ. Δήμαρχο και τον κ. Φιλιππακόπουλο  ζητούσα να μη επιτρέψουν τον κ. Τσιχριτζή να μπει στην αίθουσα του εργατικού κέντρου.και την οποία και δημοσίευσα στο μπλοκ μου  Και αυτοί τον άφησαν και έγινε μάλιστα και πρωταγωνιστής. Γιατί είναι οι δειλοί η κάπου τους κρατά 

Ομολογώ ότι δεν περίμενα να εμφανιστεί στη Γ Σ ο κ. Μαυρονάσος Σωτήρας μα ούτε και ο κ. Γιώργος Φαρμάκης που υποβίβασαν κατά τρόπο μειωτικό την ομάδα . Και ο Σωτήρας  είχε θέση πρώτο τραπέζι πίστας και ο κ. Φαρμάκης και πάλι το γενικό κουμάντο. Πρόεδρος της συνέλευσης. Και εγώ λίγο έλειψε να φάω το ξύλο της χρονιάς μου από τον σερίφη Σωτήρα χωρίς κανένα;ς να αντιδράσει. 

Ο κ. Μπεθάνης ήμουνα βέβαιος ότι δεν θα ερχόταν επειδή ήταν στην Αμερική.και όχι από καμία ενοχή. Όταν εγώ του έγραφα ότι είναι φούσκα οι σημερινοί διώκτες του τον υμνούσαν γράφοντας γι αυτόν Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που σε χώρους όπως το ποδόσφαιρο που κρύβουν “παράγκα” ,διαπλοκή, αδιαφάνεια και κάθε λογής σκοπιμότητα ,μπαίνουν άνθρωποι ακέραιοι , ανιδιοτελείς και οραματιστές.
Μια τέτοια περίπτωση ήταν για την Κόρινθο και το επαγγελματικό της ποδόσφαιρο ο 38χρονος Έλληνας επιτυχημένος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτε στην Αμερική ,ο Πάνος Μπεθάνης.
Ένας έμπειρος άνθρωπος δεν ήθελε και πολύ για να διαβάσει τον Πάνο Μπεθάνη -σαν ανοικτό βιβλίο-από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Κόρινθο .
Αυθόρμητος , ενθουσιώδης, με αθλητική και πολιτιστική κουλτούρα ,καθαρός επαγγελματίας που ήθελε να μεταμορφώσει το επαρχιακό επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Κορίνθου σε πρότυπα μεγάλων και προηγμένων σχολών ποδοσφαίρου

Γιατί δεν έπρεπε να παραστεί στη Γενική Συνέλευση της Κορίνθου ο αρχιτέκτονας της διάλυσης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κορίνθου που έκανε εγκλήματα και όχι λάθη.
Γιατί είναι αυτός που έδιωξε τους φιλάθλους της Κορίνθου από το γήπεδο. Με αποτέλεσμα σήμερα την ομάδα να την παρακολουθούν τρείς χωρίς τον κούκο.
Και αυτός είναι ο Μιχάλης Τσιχριτζής  που τολμά και λέει χωρίς να κοκκινίζει ότι αγαπά την Κόρινθο.  
Είμαι βέβαιος ότι δεν θα μπορέσει να απαντήσει ποτέ στα ερωτήματα που μια ζωή θα τον ακολουθούν τον κ. Μιχάλη.
Βελέντζας = γιατί δεν τον κυνήγησες νομικά τον κ. Βελέντζα για την πέτσινη επιταγή που σου έδωσε ; Γιατί από κοινού στήσατε το κόλπο για να εξουδετερώσετε τον Σωτήρη Γρανιτσιώτη που με τα λεφτά του άσκησες διοίκηση.
Καφαντάρης –Θήβα = είναι ένα γεγονός που βρομάει από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Και ενώ άλλοι στη θέση του κ. Τσιχριτζή θα είχαν εξαφανιστεί από το ποδόσφαιρο αυτός καμαρώνει από την θέση του προέδρου της ένωσης.
Ηλιούπολης = Ποδοσφαιρική περίοδος 2007- 2008 η ομάδα της Κορίνθου έδωσε την δεύτερη θέση στην Ηλιούπολη. Και αυτό το απέδειξα με κάθε λεπτομέρεια. Σε πρόσφατο δημοσίευμα μου .
Μπιτούνης = εδώ ταιριάζει αυτό που ακούμε συχνά  « …όλα τα έχει η Μαριορή ο φερετζές της λείπει που αναφέρεται σε κάποια εύθυμη χήρα  που είχε αυτό το όνομα στην πολύ παλιά Αθήνα Και αυτό το είπε ο Κωλέττης. Πούλησε ο νομικός κ. Τσιχριτζής μια ερασιτεχνική ομάδα . Σε κάποιο παιδάκι που ήταν 26 χρονών .
Και ερχόμαστε στη συνέχεια του έργου που πλέον εξελίσσεται σε τραγωδία γιατί μετά από τον Μπεθάνη εκλέγεται μια διοίκηση που μόνο ο Νικηφρόρος έγραψε