Η πολύχρονη δικαστική διαμάχη και ο ρόλος φυλακισμένου δικηγόρου πίσω από τον φόνο του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό
«Το Βήμα» αποκαλύπτει το παρασκήνιο της αιματηρής επίθεσης. Η κατάσχεση στην Γλυφαδα , η δίκη της περασμένης Παρασκευής και το «πρόσωπο-κλειδί»
Αστυνομικοί στέκονται μπροστά από το σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένος 57χρονος φαρμακοποιός στο Ν. Ψυχικό, Αθήνα Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Μία δεκαετής δικαστική διαμάχη με περίπου 30 δίκες και με την εμπλοκή ενός πρώην δικηγόρου που κρατείται για απάτες σε επαρχιακή φυλακή, κρύβεται -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- πίσω από την εν ψυχρω δολοφονία (το Σαββατο , 8 Σεπτεμβρίου στο Π. Ψυχικό) του 57χρονου φαρμακοποιού που αποδόθηκε αρχικά σε «συμβόλαιο θανάτου». Από τα νέα στοιχεία που παρατίθενται εντυπωσιάζει ότι την περασμένη Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί μια από αυτές τις δίκες όπου είχε παρουσιασθεί ατάραχος ο δολοφόνος του φαρμακοποιού που ζητούσε να «βρει το δίκιο του».
Το θύμα δέχθηκε επίθεση με πυροβόλο όπλο, τη στιγμή που οδηγώντας το αυτοκίνητό του έβγαινε από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διέμενε στο Νέο Ψυχικό . Μετά από 20ημερη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής ως δράστης συνελήφθη ένας 51χρονος αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας που είχε φύγει από τον τόπο του εγκλήματος με το ΙΧ του ενώ την περιγραφή του είχαν δώσει με ακρίβεια οι αυτόπτες μάρτυρες.
Οπως προκύπτει λοιπόν, από την σχετική έρευνα ο φαρμακοποιός είχε δανείσει ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της τεχνικής εταιρείας που ήταν στενός συγγενής ενός συμφοιτητή του στην Ιταλία . Τα χρήματα αυτά φαίνεται να προορίζονταν για επενδύσεις στα πλαίσια της επιχειρηματικής δραστηριότητας του 51χρονου. Ομως παρότι υπήρχαν δεσμεύσεις για σταδιακή, άτοκη αποπληρωμή του ποσού κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Κι έτσι από το 2011 ο 51χρονος και το μετέπειτα θύμα του οδηγήθηκαν στα δικαστήρια . Ο άτυχος φαρμακοποιός -εκπροσωπείτο νομικά από τον δικηγόρο Αθηνών Δημήτριο Ρήγα –ζητούσε την επιστροφή του ποσού, χωρίς να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ. Ακόμη υπήρχαν άλλες επιπλοκές με την φερόμενη έκδοση επιταγών από την πλευρά του 51χρονου οφειλέτη που δεν φαίνεται να είχαν αντίκρισμα ενώ φαίνεται να αμφισβητήθηκε η γνησιότητα τους. Από την πλευρά του ο 51χρονος υποστήριζε -εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Πειραιά Πέτρο Πανταζή -ότι δεν ζήτησε για τον εαυτό του τα 300.000 από τον φαρμακοποιό αλλά λειτούργησε ως ενδιάμεσος για ποσό που κατέληξε σε έναν δικηγόρο που φυλακίσθηκε για άλλα αδικήματα . Ο τελευταίος εμφανίσθηκε σε ορισμένες από τις δίκες κι επιβεβαίωσε ότι αυτός κρυβόταν πίσω από το δανεισμό. Με την κατάθεσή του όμως να αμφισβητείται από την πλευρά του δολοφονηθέντα. Τελικώς μετά από δικαστικές ενέργειες του θύματος στα τέλη Ιουνίου εκδόθηκε απόφαση κατάσχεσης του σπιτιού που διέμενε ο 51χρονος και η οικογένειά του στην Γλυφάδα, ενώ είχε ορισθεί η 17η Φεβρουαρίου 2019 ως ημέρα που θα διεξαγόταν πλειστηριασμός για την πώληση του ακινήτου και καταβολής μέρους της οφειλής στον φαρμακοποιό.
Οπως ανέφεραν στο «Βήμα» άτομα που παρακολουθούσαν την εξέλιξη της δικαστικής διαμάχης «φαινόταν μία τυπική αντιδικία για οικονομικές συναλλαγές χωρίς εντάσεις στα δικαστήρια, απειλές κλπ. Με έκπληξη διαβάζουμε ότι στην απολογία του ο 51χρονος μίλησε για μεγάλο μίσος και εκδίκηση λόγω της κατάσχεσης του σπιτιού. Ομως στην διαδικασία των τελευταίων μηνών δεν φαίνεται να υπήρχαν ιδιαίτερες εντάσεις αφού ο 51χρονος και η οικογένεια του εξακολουθούσαν να μένουν στο σπίτι της Γλυφάδας. Επιπλέον υπήρχαν υποσχέσεις ότι μέχρι τις αρχές του 2019 θα βρισκόταν λύση στην υπόθεση μ εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του δράστη-κυρίως οικοπέδων- στην Θράκη . Κι έτσι δεν θα υπήρχε άλλη επιπλοκή. Με τον 51χρονο να φαίνεται απολύτως ψύχραιμος. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι αυτή η μάλλον συνήθης αντιδικία θα κατέληγε σε φόνο…»
Σημειώνεται τέλος ότι όπως είχε αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής» στις 16 Σεπτεμβρίου η ΕΛΑΣ εξέτασε την περίπτωση το κίνητρο της δολοφονίας του φαρμακοποιού να σχετιζόταν και με αγορά οικοπέδου στην περιοχή Πλύτρα Λακωνίας όπου υπήρχαν επιπλοκές με υπηρεσίες του Δημοσίου αλλά και πολυετείς διαμάχες με κατοίκους της περιοχής