Σε μια εποχή που βγάζει μια ανακοίνωση το δημόσιο για εκατό (100 ) θέσεις και κάνουν δέκα χιλιάδες ( 10.000 ) αιτήσεις αυτό σημαίνει ανεργία.
Και όμως έχουμε ένα επάγγελμα του διαιτητή που λειτουργούν σε όλους τους νομούς σχολές και σχεδόν κανένας δεν πηγαίνει για να γίνεις διαιτητής
Και αν έχουν τα άντερα αυτοί που διοικούν την διαιτησία στο νομό μας μπορεί να μας πουν πόσοι διαιτητές έχουν φοιτήσει στις σχολές και πόσοι έχουν βγει.
Τώρα θα μου πείτε γιατί οι νέοι δεν πηγαίνουν να φοιτήσουν στις σχολές αυτές
Που σε ένα αγώνα ερασιτεχνικό βγάζουν αρκετά και με προσδοκία να πάνε ακόμα ψηλότερα και να φτάσουν σε αγώνες ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ή στην Ευρώπη που εκεί το χρήμα είναι άφθονο.
Και όμως κανένας δεν συγκινείται απ όλα αυτά σαν να μη υπάρχει επάγγελμα διαιτητής στη χώρα μας.ενώ άνετα ερασιτέχνη επαγγελματία ποδοσφαιριστή υπάρχει.μεγαλύτερη ζήτηση Και ο λόγος της μη προσέλευσης είναι ένας και πολύ απλός Στην Ελλάδα η διαιτησία είναι κατευθυνόμενη που σημαίνει για να πας μπροστά πρέπει να παρουσιάσεις σημεία υποταγής στα τα πρώτα βήματα.
Αυτή είναι η διαιτησία στο Ελλάντα ( να θυμηθούμε και ολίγον Γκμόχ) που αυτοί που διοικούν όχι τώρα αλλά ανέκαθεν την Ελληνική διαιτησία την θέλουν υπάκουη. Και βρίσκουν χίλιους τρόπους να την έχουν υποβιβασμένη Γιατί αν στην Κορινθίαν είχαμε μια σχολή με εκατό ( 100) μαθητές και στην Αθήνα χίλιους ( 1000) και κάθε χρόνο φοιτούσαν στις παραγωγικές σχολές των διαιτητών επτά χιλιάδες ( 7000) μαθητές η σημερινή εικόνα τρων διαιτητών μας θα ήταν σωστή και όχι όπως σήμερα με ειδικές ανάγκες.
Αλλά ούτε και η πολιτεία θέλει ανεξάρτητη αλλά και ισχυρή διαιτησία για να μπορούν οι πολιτικοί να κάνουν τα ρουσφέτια τους.
Και σήμερα έχουμε διαιτητές από νομούς που το ποδόσφαιρο δεν έχει πάει ( Γρεβενά --Χίος) και να μη υπάρχουν διαιτητές πρώτης εθνικής κατηγορίας σε Μεσσηνία και Αχαΐα
Και αυτοί που διοικούν την Ελληνική Διαιτησία ας κρατήσουν αυτά τα λόγια ως φυλαχτό " Από το σοβαρό στο γελοίο η απόστασης είναι μικρή Όμως από το γελοίο στο σοβαρό η απόστασης είναι τεράστια"