Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Αυτό είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Κορινθία.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Κορινθία χωρίζεται σε επαγγελματικό στη χειρότερη μορφή και στο γεροντικό που εκεί η εικόνα είναι θλιβερή.                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Ερασιτέχνης : αυτός που ασχολείται με κάτι από ευχαρίστηση, όχι επαγγελματικά ή με σκοπό το οικονομικό κέρδος



Παρακολούθησα έναν αγώνα για το πρωτάθλημα το τοπικό της τρίτης κατηγορίας που οι αγωνιζόμενες ομάδες  "κοσμούν"  τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Διαιτητής ήταν η Χριστίνα Σαχίνη που ο Θεός την έχει προικίσει με όλα τα προσόντα για να την καμαρώσουμε πολύ γρήγορα να οργώνει τα γήπεδα της Ευρώπης. Μέσα στην πληθώρα των προσόντων της  είναι που προηγείται τις μπάλας γιατί κινείται όπως ο άνεμος. Βέβαια δεν την σύνγκρινα με τους παίκτες του αγώνα που διαιτήτευε γιατί ήταν στην κυριολεξία σαν να έβλεπες  στην τηλεόραση αγώνα σε αργό γύρισμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένα χωριά αλλά και πόλεις θέλουν να έχουν μέσα στις ομάδες μεγάλης ηλικίας. παίκτες. Το ποδόσφαιρο σ αυτές τις ομάδες πρέπει να το εκπροσωπούν παίκτες που δεν μπορούν λόγω ηλικίας να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα Κ--16
Και μου  είναι αδιανόητο γιατί να υπάρχει μια ομάδα σε κάποιο χωριό που δεν έχει κανένα παίκτη ή μερικούς γιατί  να υπάρχει  και τι εξυπηρετεί.  αφού δεν αθλούνται τα παιδιά του χωριού. Μάθημα μας έδωσε ο γιατρός Δημήτρης Βασιλείου που βλέποντας η ομάδα του χωριού του που ήταν πρόεδρος  δεν είχε ένα Περαχωρίτη ποδοσφαιριστή έκανε γενική συνέλευση και την διέλυσε. 
Αυτό είναι ένα ιστορικό μήνυμα για το Κορινθιακό ποδόσφαιρο. 
Και ερχόμαστε στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. οι περισσότεροι είναι γυρολόγοι που υπογράφουν ετήσια συμβόλαια.Και αυτή είναι η αιτία που ενώ έχουμε ταλέντα κανένας δεν φόρεσε φανέλα μια ομάδας πρώτης εθνικής κατηγορίας Εκτός μερικών περιπτώσεων  που μετριούνται με τα δάχτυλα τις μιας παλάμης αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δάχτυλα. Και αυτός είναι και ο λόγος που το Κορινθιακό ποδόσφαιρο διαλύεται όπως με στοιχεία έχω αποδείξει.  
Και αυτούς τους επαγγελματίες του Κορινθιακού ποδοσφαίρου τους δημιούργησαν οι παράγοντες που πίστευαν θα λύσουν το πρόβλημα των παικτών  δίνοντας στην αρχή ένα μικρό χρηματικό ποσό και στις συνέχεια το μικρό γίνεται μεγαλύτερο  με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην διαλύσεις.               Και θα παρακαλούσα να μου έλεγε ένας παίκτης που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα το τοπικό της πρώτης κατηγορίας που αγωνίζεται χωρίς να αμείβεται. Τώρα θα μου πείτε και ποιος δεν εισπράττει από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Διαιτητές παρατηρητές οι κόκκινες κάρτες τα δελτία και όλα που κινούνται γύρο από την μεγάλη πόρτα.