Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ντέρμπι «αιωνίων»: Οι κινήσεις Ουζουνίδη - Λεμονή και τα μάτια της Γιουνάιτεντ 0 SHARES

Ντέρμπι «αιωνίων»: Οι κινήσεις Ουζουνίδη - Λεμονή και τα μάτια της Γιουνάιτεντ
Σε ρυθμούς ντέρμπι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καθώς αύριο στις 19:30 μετρούν τις δυνάμεις τους στη Λεωφόρο. 
Στον Παναθηναϊκό, η δικαίωση της έφεσης για τον Ροντρίγκο Μολέντο φαίνεται πως απλοποίησε τα πράγματα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη όσον αφορά στη στελέχωση της ενδεκάδας.
Ο Εβρίτης προπονητής θα επιλέξει το 4-2-3-1 με μοναδικό ερωτηματικό αν θα χρησιμοποιήσει τον Κουτρουμπή, που χθες προπονήθηκε κανονικά αλλά δεν έχει ρυθμό, ή θα προτιμήσει τον Κολοβέτσιο δίπλα στον Βραζιλιάνο στο κέντρο της άμυνας. Ο Βλαχοδήμος θα είναι στο τέρμα, οι Κουλιμπαλί και Χουλτ θα είναι στο δεξιό κι αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με τους Σιλά και Κουρμπέλη αμυντικά χαφ, με τον Λουντ αριστερά και τον Βιγιαφάνιες δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Χίλιεμαρκ να κινείται πίσω από τον Μολίνς. 
Όσον αφορά στον Τσάβες, οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν πως δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως και υπό το φόβο υποτροπής που θα τον άφηνε άλλους δύο μήνες εκτός αποφασίστηκε να μείνει εκτός αποστολής. Μάλιστα το πιθανότερο είναι να μην επανέλθει ούτε στις 4 Νοεμβρίου απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του για να επιστρέψει πανέτοιμος μετά τη διακοπή για τα μπαράζ του Μουντιάλ, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Στον Ολυμπιακό, ο Τάκης Λεμονής έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα στο νικηφόρο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (1-0) και σκέφτεται σοβαρά να παρατάξει το ίδιο σχήμα και αύριο απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. 
Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα διλήμματα. Το πρώτο και ίσως μεγαλύτερο έχει να κάνει με την πιθανότητα να πάρει ο Μποτία τη θέση ενός εκ των Σισέ ή Ένγκελς (με πιθανότερο τον δεύτερο). Ελλείψει ενός φορ τύπου… Πρίγιοβιτς από τον αντίπαλο, ίσως να είναι προτιμότερος ένας πιο γρήγορος στόπερ σαν τον Ισπανό, που συν τοις άλλοις έχει και μεγαλύτερη εμπειρία από ντέρμπι «αιωνίων» συγκριτικά με τους άλλους δύο πρωτάρηδες. 
Από εκεί και πέρα, ο Εμενίκε δεν είναι απίθανο να πάρει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης από τον Ανσαριφάρντ, που υστέρησε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Νιγηριανός φορ είχε καλή παρουσία επιστρέφοντας μετά από σχεδόν έναν μήνα στο ματς Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό, αλλά είναι αμφίβολο αν θα τον δούμε από την αρχή. Σε αυτό το ματς καλός ήταν και ο Καρσελά, αλλά είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί από την αρχή σε ένα ματς που θα απαιτηθούν βοήθειες από τους εξτρέμ και στην άμυνα. 
Σίγουρο ο Προτό θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Ομάρ και Κούτρης δύσκολα θα χάσουν τις θέσεις τους στα άκρα της άμυνας, Ρομαό και Οτζίτζα θα είναι κεντρικά χαφ, με τον Φορτούνη μπροστά τους και τους Πάρντο και Ανδρούτσο στα άκρα.
Ένας άνθρωπος της Μαν. Γιουνάιτεντ θα βρίσκεται στα επίσημα της Λεωφόρου αύριο για το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. 
Δεν έχει γίνει γνωστό ποιον ή ποιους παίκτες θα παρακολουθήσει, αλλά δύο ονόματα παικτών του Ολυμπιακού που έχουν «παίξει» κατά το παρελθόν για αγγλικές ομάδες είναι αυτά των Μπιόρν Ένγκελς και Ομάρ Ελαμπντελαουί. 
Δεν αποκλείεται, ασφαλώς, να έχουν απασχολήσει ή να απασχολήσουν μετά το παιχνίδι αυτό κι άλλοι παίκτες των δύο ομάδων τον αγγλικό σύλλογο.