Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

«Ελπίζω να μην υπάρξει ένας… μοιραίος Ίβιτς»



Ίβιτς
Ο Βλάνταν Ίβιτς, στη συνέντευξη Τύπου, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα που πήρε ο ΠΑΟΚ, ωστόσο προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, τονίζοντας πως ακόμη δεν έχει τελειώσει η μάχη…
Αναλυτικά:
«Παίξαμε με μία δυνατή ομάδα, στην έδρα τους και όταν τελειώνει το παιχνίδι 1-1 σίγουρα είμαι ικανοπιημένος. Το σκορ θα μπορούσε να διαφορετικό και για μας και για τον Άγιαξ, υπήρχαν ευκαιρίες και για τους δύο. Κάναμε ένα καλό και πειθαρχημένο παιχνίδι. Οι παίκτες βγάλανε αυτό που τους ζήτησα και τελειώσε το πρώτο ημίχρονο και περιμένουμε το δεύτερο».
Για τις φάσεις που έβγαλε ο Άγιαξ: «Υπήρχαν τρεις τέσσερις φορές κάποια σουτ έξω από την περιοχή, ήταν ελεύθεροι. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν πρέπει να το βελτιώσουμε. Τα σουτ πρέπει να τα μπλοκάρουμε. Κάποιες φορές γίνονται και λάθη, αλλά αν δεν γίνουν τα λάθη δεν θα γίνουν και τα γκολ. Ηταν το πρώτο μας παιχνίδι, περιμένω καλύτερη εμφάνιση στο δεύτερο, αλλά είμαι σίγουρος ότι και Άγιαξ θα είναι καλύτερος».
Για τον Τζάλμα Κάμπος: «Εκανε ένα καλό παιχνίδι, όπως και άλλοι. Όσον αφορά την ελευθερία του, ζήτησα το ίδιο και από τον έναν (Τζάλμα) και από τον άλλο (Ροντρίγκες)».
Για το αν το ματς πήγε όπως το σχεδίασε: «Ηταν πρώτο παιχνίδι, όσο και να σχεδιάζεις δεν ξέρεις πως θα τελειώσει. Τώρα να σας πω ότι ήθελα έτσι να τελειώσει έτσι θα σας έλεγα ψέματα. Ηθελα να έρθουμε, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να κερδίσουμε, δεν τα καταφέραμε. Τελειώσε 1-1, υπάρχει κι άλλο ματς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμενοι και να δουλέψουμε για το δεύτερο παιχνίδι».
Για το αν μοιάζουν οι αγώνες με εκείνους του 2010: «Ελπίζω ότι στο δεύτερο δεν θα υπάρχει ένας μοιραίος παίκτης, όπως ήταν ο Ίβιτς. Τότε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πέτυχαν τρία γκολ. Υπάρχουν και τώρα τέτοιοι παίκτες, ίσως όχι σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά αν τους δώσεις χώρο θα είναι επικίνδυνοι. Περιμένω στο δεύτερο ματς να έχουν 1-2 παίκτες ακόμη που θα τους δώσει κάτι παραπάνω».
Για το δεύτερο ματς: «Εχουμε μέρες μπροστά μας να προετοιμάσουμε το παιχνίδι. Τώρα τους γνωρίζουμε καλύτερα. Θα σκεφτώ, θα μιλήσω και με τους παίκτες και θα δούμε με ποιο τρόπο θα παίξουμε στο δεύτερο παιχνίδι».
Για το αν ήταν στόχος η ισοπαλία: «Σημαντικό είναι να μη χάνεις, αν δεν μπορείς να κερδίζεις. Αυτό είναι το βασικό για μένα. Δεν έχουμε σκεφτεί πριν το παιχνίδι ότι πάμε για την ισοπαλία. Κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να κερδίσουμε. Αλλά πάντα είναι σημαντικό να μην χάνεις. Θα φανεί στο δεύτερο παιχνίδι αν πήραμε αυτό που θέλαμε σήμερα».
Για το τι ζητάει από τον κόσμο: «Διψάμε να δώσουμε χαρές στο κόσμο. Και οι παίκτες και το τεχνικό τιμ. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν είχε ευκαιρία να μπει στους ομίλους μετά από το παιχνίδι με την Σάλκκε. Αυτό που ζητάω είναι στήριξη, αλλά και να μην το ζητάω ξέρω ότι θα έχουμε. Όπως και να είναι το σκορ. Από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο. Θα δώσουμε μία δεύτερη μάχη για να καταφέρουμε να βγούμε νικητές»