Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

«Μίχελ και Ίβιτς δεν κάνουν για τον ΠΑΟΚ!» είπε ο Μιχάλης Μπέλλης.

Μίχελ και Ίβιτς




Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Metropolis 95,5:
Για τον αγώνα με τον Άγιαξ: «Για μένα είναι σημαντικό γιατί σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα κέρδιζε τον Άγιαξ, εγώ είχα την ατυχία να χτυπήσω και να βγω από τον αγώνα. Κερδίζαμε 2-1. Συμμετείχε η κανονική ενδεκάδα του Άγιαξ, είχε βγει ο Κρόιφ και ξαναμπήκε μετά μέσα. Σε φιλικό είχαν κερδίσει 4-0 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Θεώρησαν προσβλητικό ότι χάνανε από τον ΠΑΟΚ, στη δεξίωση δεν μας μιλούσαν καν. Εγώ έπαθα κάταγμα περόνης. Είναι ιστορικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ και για όλη την Ελλάδα. Ο Άγιαξ ήταν η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης, ενώ είχε ποδοσφαιριστές που έγραψαν τη δική τους ιστορία, όπως ο Κρόιφ. Εντυπωσίαζε το ποδόσφαιρο που έπαιζαν».
Για το πώς βλέπει το μέλλον του ΠΑΟΚ: «Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Ο κ. Σαββίδης, ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ, έχει κάνει κακές αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοίκηση. Δεν είναι μικρή ομάδα για να έχει άπειρο προπονητή να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχει πρόεδρο έναν ξένο. Έχει ξεχάσει πολλούς ανθρώπους. Πρέπει να μάθει από ποιους και πως έγινε μεγάλος ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να μιλήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα, όταν η τεχνική ηγεσία είναι μικρής εμβέλειας. Ο ΠΑΟΚ κάποτε είχε τον Γκιούλα Λόραντ και τον Άρι Χάαν, τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει ελληνικό στοιχείο, ενώ παλιά είχαμε σπάνια ξένο ποδοσφαιριστή. Παλαιότερα υπήρχε εμπιστοσύνη σε Έλληνες, γιατί αγαπούσαν τον ΠΑΟΚ. Όλοι θέλανε να έρθουν στην ομάδα και σε αυτό μερίδιο είχε η διοίκηση του Παντελάκη».
Για τον Ίβιτς: «Δεν θέλω να προσβάλω τον Ίβιτς. Όλοι αρχικά γίναμε βοηθοί μεγάλων δασκάλων της προπονητικής και στη συνέχεια μας εμπιστεύτηκαν οι παράγοντες την πρώτη ομάδα. Δεν έχει επαφή με τον πρωταθλητισμό. Υπήρξα ποδοσφαιριστής και βοηθός προπονητής. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να σέβονται στον προπονητή, για να τον ακούν και να κάνουν αυτό που τους λέει. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τον Ίβιτς. Έχει παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο από τον Κούδα; Εμείς δεν είχαμε ανέσεις, παίζαμε σε ξερό γήπεδο. Είχαμε το κατεστημένο της Αθήνας. Με τις ανέσεις που έχουν σήμερα και με τον Ιβάν Σαββίδη να πληρώνει, έπρεπε να γίνουν άλλα πράγματα. Εμείς πήραμε πρωτάθλημα ενώ ήμασταν απλήρωτοι επί ένα χρόνο. Ο Στέφενς απέτυχε γιατί δεν είχε κάποιον γνώστη του ελληνικού ποδοσφαίρου να τον βοηθήσει. Ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει πρωτάθλημα γιατί δεν έχουν ιδέα τι θα πει Αθήνα. Δεν ξέρουν τι πάει να πει σεβασμός σε έναν ποδοσφαιριστή. Δεν γίνεται από τα τσικό του ΠΑΟΚ να πάει στην πρώτη ομάδα. Δεν μιλάμε για τον Μακεδονικό, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τη Βέροια».
Για τους ανθρώπους που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ: «Έχω τρία κατάγματα στα πόδια για να πάρει τίτλους ο ΠΑΟΚ. Με ακούει ο κόσμος του ΠΑΟΚ και είμαι υποχρεωμένος να πω αυτά που έχω στο μυαλό μου. Είναι μεγάλος ο ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να έχει διοίκηση σοβαρή, ποιος είναι ο Μίχελ; Τι ξέρει από Ελλάδα; Αν τον αφήσουμε στην Ομόνοια θα χαθεί και δεν θα ξέρει που να πάει. Δεν θα έπρεπε π.χ. να είναι ο Αποστολίδης πρόεδρος; Ή ο Κούδας γενικός αρχηγός; Ας έρθουν ξένοι, αλλά να είναι πρώτης γραμμής για να βοηθήσουν. Θα πρέπει να συμβουλευτεί ανθρώπους που γνωρίζουν τα δρώμενα του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης. Χρειάζεται να έρθουν προπονητές που είναι ονόματα. Ζητώ συγγνώμη από τον Ίβιτς, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι λένε οι ποδοσφαιριστές όταν τους δίνει εντολές ο Ίβιτς».