Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Χρήστος Σάββας πρώην πρόεδρος της Ε Π Σ Κοζάνης μιλάει για την διαιτησία.




Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην π
 ρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, κ. Χρήστος Σάββας.

Ο κ. Σάββας μίλησε για το πώς θα ξεριζωθεί το «σύστημα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και χαρακτήρισε «κατάλοιπο του συστήματος» τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο, παρά το γεγονός πως τον θεωρεί καλό διαιτητή από άποψη των ικανοτήτων του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Σάββας για:

- το «σύστημα» που παραμένει και αν αισθάνεται δικαιωμένος: «Δεν αισθάνομαι δικαιωμένος διότι βλέπω ότι κάποια από αυτά που τότε κατήγγειλα, συνεχίζουν να γίνονται. Οι Έλληνες διαιτητές είναι πολύ καλοί, όμως δεν τους αφήνουν να παίξουν και να δουν αυτά που πρέπει να δουν. Εγώ κατήγγειλα προεκλογικά ότι οι πίνακες ήταν στημένοι. Μπήκαν 8 νέοι διαιτητές και σήμερα δεν υπάρχει κανένας. Πάρτε τις καταστάσεις και θα δείτε. Αυτοί μπήκαν, χρησιμοποιήθηκαν και τους εξαφάνισαν. Έχω πει ότι υπάρχουν άνθρωποι που λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου εδώ και δεκαετίες και κάποιοι από αυτούς υπάρχουν ακόμα.»

- το πώς θα γλιτώσει το ποδόσφαιρο από τους διεφθαρμένους παράγοντες, οι οποίοι πιθανών να έχουν αποκομίσει και οικονομικά οφέλη: «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχουν κερδίσει χρήματα, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που μόνο που είναι στην επικαιρότητα, αισθάνονται ευτυχείς. Θα πρέπει να καταλάβουν οι «μεγάλοι» ότι πρέπει να αφήσουν το ποδόσφαιρο να αλλάξει σελίδα. Να πρέπει να αφήσουν τους διαιτητές να παίζουν και να μην ασχολείται κανένας με αυτούς. Ήμουν στην Βέροια και ο διαιτητής πέρασε απαρατήρητος. Δεν ασχολήθηκε κανείς».

- τη διαιτησία του Ανανία Φωτιάδη στο Καυτανζόγλειο: «Ο Φωτιάδης έκανε λάθη, δε μου άρεσε η διαιτησία του. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δε γίνεται να συνεχίσουμε να σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο.»

- το πώς θα «ξεριζωθούν» όλοι οι επίορκοι διαιτητές: «Το να φύγουν αυτοί και να ‘ρθουν κάποιοι άλλοι, δε λέει τίποτα. Ξαναλέω ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να συμφωνήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα οι «μεγάλοι». Να αφήσουν τη διαιτησία και να ασχοληθούν με τις ομάδες τους ώστε να ανεβεί το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου να έχουμε κάποια στιγμή και πάλι τρεις ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι ο πρωταθλητής να παίζει προκριματικά.»

- τον ορισμό Αρετόπουλου στο Αστέρα Τρίπολης-ΠΑΟΚ: «Τον Αρετόπουλο τον γνωρίζω προσωπικά, είναι ένας καλός διαιτητής. Επειδή γνωρίζω την πορεία του, σε κάποια παιχνίδια δεν τα πήγε καλά, σύμφωνα με τις ικανότητές του. Ξέρω για τη φωτογραφία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ποιος είναι από πίσω του, ποιος τον συνοδεύει. Είναι από τα «κατάλοιπα του συστήματος». Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ξεχάσει όλα τα άλλα και να είναι άριστος. Πιστεύω ότι θα πάει καλά σήμερα, γιατί κάποιοι τον εξέθεσαν μέχρι σήμερα»