Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Η φιλοξενία σημαίνει πολιτισμός

  Ένας προικισμένος γιος ενός μεγάλου ηγέτη                                      


                                        Αποτέλεσμα εικόνας για Νικος Παπανδρέου

Πήγα να παρακολουθήσω την συνέντευξη που θα έδινε στο επιμελητήριο ο Νίκος Παπανδρέου ως υποψήφιος ευρωβουλευτής. Και ενώ υπάρχουν δυο αίθουσες
που θα μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία δια μέσω των τοπικών Μ Μ Ε με τον λαό της Κορινθίας Πήγαν και τον στρίμωξαν μέσα σε μια αίθουσα που ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Δεν γνωρίζω ποιος έδωσε αυτή την εντολή για να μειωθεί η παρουσία του υιού του ιδρυτή του Π Α: Σ Ο Κ Ανδρέα Παπανδρέου και ούτε καν με ενδιαφέρει.
Απευθυνόμενος όμως στους τοπικούς παράγοντες του κινήματος θα ήθελα να μου έλεγαν αν είναι ικανοποιημένοι που ένας υποψήφιος βουλευτής του ΚΥΝΑΛ συνάντησε τους δημοσιογράφους σε μια καμαρούλα μια σταλιά. 
Πρώτα σύντροφοι εξασφαλίζουν τον χώρο που θα μιλήσει ο υποψήφιος Νίκος Παπανδρέου στους εκπροσώπους του τύπου  και μετά θα κάνουν τις ανακοινώσεις. 
Ομολογώ ότι ντράπηκα και γι αυτό αν και περίμενα 3\4 της ώρας έφυγα αηδιασμένος.
Θα μου πείτε σπουδαία τα λάχανα με την αποχώρηση του Νικηφόρου. 
Μα εγώ δεν τα γράφω αυτά για να εντυπωσιάσω αλλά  απλά για να δικαιολογηθώ στο εαυτό μου. Που έφυγα από το Λουτράκι και πήγα στη Κόρινθο για να ακούσω έναν ξεχωριστώ άνθρωπο των γραμμάτων. 
Που αν και έζησε τα παραγωγικά του χρόνια στην ξενιτιά ( αφού η Χούντα είχαν εξορίσει την οικογένεια του )  γράφει βιβλία στα ελληνικά