Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Κάθε καιρός κι η ιερή εξέταση Κάθε καιρός κι ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης Οδυσσέας Ελύτης

Και ερχόμαστε στην τρίτη απόφαση που είναι η ανανέωσης της διάρκειας των διαφημιστικών πινακίδων. Τώρα είναι δήμαρχος ο Γιώργος Γκιώνης  και μέσα σε αυτούς που ψήφισαν ναι  είναι και ο κ. Λάμπρος Παπαθεοδώρου που το 2004 είχε κάνει μια πολύ ωραία πρόταση. Να γίνει δημοπρασία για τις πινακίδες και ο μόνος που ψήφισε την πρόταση του ήταν ο Γιάννης Λάμπρου. Που όμως στη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου δεν ήταν αφού οι δημότες τον απέκλεισαν. Τώρα γιατί ο κ. Παπαθεωδώρου άλλαξε γνώμη έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε . Μάλλον η εξουσία σου αλλάξει τα πιστεύω σου.   

Παρόντες Δημοτικοί σύμβουλοι.
1—Μάρκελος Γεώργιος  πρόεδρος 2—Χατζόπουλος Κωνσταντίνος  3—Γιαννούλης Ιωάννης  4—Θυμής Μιχαήλ 5—Γεωργίου Χαράλαμπος  6—Μίχας Χαράλαμπος  7—Παπακωνσταντίνου Σωτηρία  8—Παπαθεοδώρου Λάμπρος   9—Δρίτσας Μιχαήλ  10—Θηβαίος Περικλής  11—Γεωργίου Αθανάσιος 12—Φάνης Γεώργιος  13—Πρωτονοτάριος  Δημήτριος  14—Κοφινάς Ηλίας  15—Κούτμου Ευσταθία

Απόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι. 
1--Ρουμελιώτης  Γεώργιος  2—Παύλου Παύλος  3—Πρωτόπαπα  Μαρία  4 – Κυριάκης Δημήτριος  5—Πέρρας Σωτήριος  6—Λόης Νικόλαος   

Επί του 45 θέματος της ημερησίας διάταξης ο κ. πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών του σώματος τον οικείο φάκελο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα εξής 
1--Την υπ αρίθμ. 15871 |13.8.2007 αίτηση του κ. Γιαλοψού  Σπυρίδωνα για ανανέωση της άδειας τριων διαφημιστικών πλαισίων 3vision σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου η οποία έχει χορηγηθεί σ΄αυτόν με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας και της περιφέρειας. Πελοποννήσου εκτός του διαφημιστικού πλαισίου του Ισθμού λόγω αποπερατώσεως του συνεδριακού κέντρου μεταφέρθηκε σε παρακείμενο οικόπεδο και με τους όρους που μνημονεύονται στις εν λόγω Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου συνοδευόμενη από: 

α) τοπογραφικό σκαρίφημα θέσεως και λεπτομέρειας πινακίδας καθώς και τεχνικά χαρακτηριστικά  επιγραφών του μηχανολόγου μηχανικού Δ. Γέρου που ήταν από το 2001 τα ίδια χωρίς την μικρή παραλλαγή. 

β)Βεβαίωση του μηχανολόγου μηχανικού Θανάση Β. Καλογεράκη ότι η τοποθέτησης των 3vision θα πληρεί τους όρους ασφαλούς εγκατάστασης και λειτουργίας από πλευράς στατικών υπολογισμών ηλεκτρικής εγκατάστασης και τροφοδοσίας με ηλεκτρικό ρεύμα.
Ναι δεν κάνετε λάθος είναι η περίφημη βεβαίωση που δεν έχει ημερομηνία και όμως επάνω σε αυτή στηρίχτηκε το δημοτικό συμβούλιο και ανανέωσε την σύμβαση του κ. Γιαλοψού του άτυπου δημάρχου. 

2-- Η από 18.9.2007 εισήγηση του αρμοδίου υπαλλήλου του οικονομικού τμήματος 



Εδώ πλέον έχουμε να κάνουμε ιλαροτραγωδία που ονομάζεται το θεατρικό εκείνο είδος της Τραγωδίας της οποίας η υπόθεση εκτυλίσσεται από τραγική σε κωμική. Έτσι κατ΄ επέκταση ως έκφραση χαρακτηρίζεται και κάθε θλιβερή κατάσταση που έχει όμως κωμική έκβαση.Μα είναι δυνατόν με έγγραφα που έχουν συνταχθεί το 2001 να ισχύουν για εννέα χρόνια; Καλά το αντίτιμο που πλήρωνε στο Δήμο ο κ. άτυπος δήμαρχος ήταν γελοίο αλλά και στην πληρωμή των ειδικών  που  έκαναν τις πιστοποιήσεις και αυτό στην πλήρη ξεφτίλα . Καλά μόνο μια γυναίκα βρέθηκε να καταψηφίσει όλα αυτά που ευτελίζουν τους θεσμούς. Και δεν γνωρίζουμε τους λόγους που ο Παύλος Μίχας δήλωσε ότι απέχει της ψηφοφορίας. Γιατί μας δώσανε κάτι δικές του μελέτες που γραφτήκανε το 25 5 2005 που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την απόφαση του 229|21.6.2004 ούτε με την απόφαση 380 της 16 Οκτωβρίου του 2007 Μα ούτε και πουθενά συνάντησα. κατά την διαδικασία. 
Και ο υπάλληλος κ. Γκίκας βλέποντας ίσως ότι η ισχύς των διαφόρων βεβαιώσεων είναι για πολύ γέλιο τις στέλνει στον δημοκράτη πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γεώργιο Μάρκελλο ( που έχει αναπτύξει την θεωρία του γηγενούς δημότη και τα προνόμια που πρέπει να απολαμβάνει ) και αντίγραφο του νόμου 2946 |2001 που να μη έχει την δικαιολογία ο κ. δημοκράτης πρόεδρος την δικαιολογία ότι για όλα αυτά πρέπει να αποφανθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου. 
Που με κάθε σαφήνεια το διατυπώνει το άρθρο 5 του σχετικού νόμου (2946).
Βέβαια η κ. Εβίτα ( Μπουμπουλίνα) Κούτμου στην προσφυγή που έκανε για να ακυρωθεί η απόφασης. Και δεν φοβήθηκε να τα βάλει με τον εκδότη  κ. Γιαλοψό που επιμένει ότι αυτός βγάζει τους δημοτικούς άρχοντες. Και όμως κ Εβίτα ( Μπουμπουλίνα)  βγήκε μετά την προσφυγή που έκανε. Που αυτό σημαίνει πολλά. 
Αυτά τα γράφω για να ενημερώσω τους δημότες τι γίνεται πίσω από τις πλάτες των. Και αναγκάζομαι να τα φέρνω τα γεγονότα μπροστά τους .
Επίσης για να διευκολύνω τον κ. Αντώνιο Κουκουλά για να γνωρίζει που θα κινηθεί η υπεράσπισης μου  για να είναι προετοιμασμένος και να μη εκτεθεί. 
Γιατί δεν είναι ένας απλός πολίτης του δήμου μας. Αλλά ο κ. Κουκουλάς είναι και λόγιος ( έγραψε βιβλία που τα έξοδα τα πλήρωσε ο Δήμος με ποια διαδικασία είναι ένα από τα ερωτήματα που θα θέσουμε όταν θα ερευνηθεί ο φάκελος που ετοιμάζω να καταθέσω στους αρμοδίους) . Επίσης είναι αναγνώστης στην Παναγία την Γιάτρισσα και στενός πνευματικός συνεργάτης του προϊσταμένου του ναού ιερέα Νικόλαο Βασιλόπουλο. Επί δώδεκα χρόνια συνεργάτης του άφιλου ( του λόγιου είναι ο χαρακτηρισμός σε άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα του κ. εκδότη - άτυπου δημάρχου)  κ. Παύλου. Επίσης και συνεργάτης του κ.Γιωτάκη πόσο χρονικό διάστημα δεν γνωρίζω.  Επίσης και ειδικευμένος μάρτυρας .
Επειδή θέλουμε οι επιφανείς γηγενείς Λουτρακιότες να στέκονται στο ύψος των εμείς παραθέτουμε στοιχεία και όχι εκθέσεις ιδεών για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όταν θα βρεθούμε αντιμέτωποι στις αίθουσες των δικαστηρίων  
 Μα θα έχουμε πολλά γεγονότα να παρουσιάσουμε.Παρακαλώ θέλω να τύχω της προσοχής σας.