Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Αυτός είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό στην ΕΠΟ Εκτύπωση Δέδες

                Δέδες

Πρόσωπο-κλειδί στην ΕΠΟ καθίσταται ο Αλέξης Δέδες σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΠΟ που εκδόθηκε στις 21/11. Παραμένει στην Ομοσπονδία και ο Παυσανίας Παπανικολάου αλλά λειτουργεί πλέον υπό τον Δέδε.

Ο Δέδες θα είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση της συνολικής λειτουργίας της ΕΠΟ, θα έχει ενημέρωση για όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα και θα εισηγείται στον πρόεδρο Ι. Δρόσο ποια θα πρέπει να υπογραφούν από αυτόν (τον Δρόσο) και θα έχει την εποπτεία της ορθής διαχείρισης και τήρησης των λογαριασμών της ΕΠΟ και των σχετικών αποφάσεων με τις οποίες αναλαμβάνονται οικονομικές υποχρεώσεις.

Επίσης αυστηροποιείται η διαδικασία πληρωμών, ενώ ο πρόεδρος θα υπογράφει μόνο ιδιοχείρως και δεν θα έχει ηλεκτρονική υπογραφή.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα της εγκυκλίου της ΕΠΟ που έφερε στο φως της δημοσιότητας το sdna:

1. Καθήκοντα Εκτελεστικού Γραμματέα ασκεί ως Υπηρεσιακός Εκτελεστικός Γραμματέας ο κ. Παυσανίας Παπανικολάου, ο οποίος συνεργάζεται για την υλοποίηση των καθηκόντων αυτών με τον Πρόεδρο. Εκ μέρους της ΠΔΕ υπεύθυνος για την καθημερινή παρακολούθηση της συνολικής λειτουργίας της ΕΠΟ ορίζεται ο κ. Αλέξανδρος Δέδες, ο οποίος θα ασκεί το παραπάνω έργο σε συνεργασία με τον κ. Υπηρεσιακό Εκτελεστικό Γραμματέα.
Η καθημερινή λειτουργία της ΕΠΟ προσαρμόζεται κατά τον ακόλουθο τρόπο:
I) Ο κ. Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση των αποφάσεων της ΠΔΕ μέσα στο πλαίσιο του Καταστατικού και σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου, οι οποίες μπορεί να παρέχονται και μέσω του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Μπάρτζη και του κ. Δέδε.
ΙΙ) Ο Πρόεδρος θα υπογράφει μόνο ιδιοχείρως και μόνο όσα έγγραφα εκ του νόμου ή του Καταστατικού δεν μπορεί να υπογράψει άλλο στέλεχος της ΕΠΟ καθώς και όσα έγγραφα του εισηγείται για υπογραφή ο κ. Δέδες ή ο κ. Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας με σύμφωνη γνώμη του κ. Δέδε.

2. Η εποπτεία της ορθής διαχείρισης και τήρησης των λογαριασμών της ΕΠΟ, περιλαμβανομένων και της εισαγωγής προς υπογραφή σχετικών αποφάσεων με τις οποίες αναλαμβάνονται οικονομικές υποχρεώσεις, ανατίθεται στον κ. Δέδε, ο οποίος την ασκεί σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τον κ. Αναπληρωτή Πρόεδρο, οι οποίο συνεργάζονται για τα θέματα αυτά με τις αρμόδιες επιτροπές και υπηρεσίες της ΕΠΟ και με τον κ. Υπηρεσιακό Εκτελεστικό Γραμματέα.
3. Οι πληρωμές θα γίνονται κατά την εξής διαδικασία.
Ο αρμόδιος υπάλληλος θα προσκομίζει στον κ. Δέδε/κ. Μπάρτζη υπογεγραμμένο από αυτόν ή και κατά περίπτωση από τον κ. Υπηρεσιακό Εκτελεστικό Γραμματέα σημείωμα όπου θα εμφαίνονται
1.      Η αιτία της πληρωμής
2.      Η νομική βάση για την πληρωμή (σύμβαση, καταλογισμός, υποχρέωση καταβολής μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.) και διαβεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της πληρωμής.
3.      Κατάλληλη βεβαίωση ότι συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις της πληρωμής (π.χ. τηρήθηκε ο αντίστοιχος συμβατικός όρος, παρελήφθησαν αγαθά ή υπηρεσίας κ.λπ.).
4.      Το νόμιμο παραστατικό για την πληρωμή (τιμολόγιο ή pro forma τιμολόγιο κ.λπ.)
5.      Θεώρηση της ίδιας ημέρας για την αποδοχή της πληρωμής εκ μέρους του αρμοδίου οργάνου της Διοίκησης.
6.      Αν κριθεί ότι απαιτείται υπογραφή του Προέδρου, το θέμα εισάγει για την υπογραφή στον Πρόεδρο ο κ. Αναπληρωτής Πρόεδρος ή ο κ. Δέδες.
Πληρωμές που τυχόν γίνονται με διαφορετικό τρόπο δεν θεωρούνται πληρωμές της ΕΠΟ και πέραν οποιασδήποτε περαιτέρω τυχόν ευθύνης βαρύνουν ατομικά όποιον τις πραγματοποίησε. 

Τέλος την ευθύνη για τις σχέσεις με τις FIFA και UEFA θα έχει ο πρόεδρος, ενώ για τα θέματα αυτά θα ενημερώνεται και ο διορισμένος από τις FIFA/UEFA «σύμβουλος διοίκησης», Ιάκωβος Φιλιππούσης.