Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Βάσιμα τα παράπονα του Ολυμπιακού στο πέναλτι στον Μποτία και το οφσάιντ του Αραούχο






botia

Τα παράπονα του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ έχουν βάση και ουσιαστικά επικεντρώνονται στη φάση του 50'. Εκεί ο Λαμπρόπουλος τραβάει από τη φανέλα τον Μποτία και θα έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι. Από εκεί και πέρα



ο βοηθός Ακρίβος έχει χάσει τη φάση με τον Αραούχο και τον αφήνει να φύγει από καθαρή θέση οφσάιντ να φύγει απέναντι στον Λεάλι στο πρώτο ημίχρονο, όπως τους έχει φύγει και άλλο ένα οφσάιντ, που δεν κατέληξε σε ευκαιρία. Σε ό,τι αφορά τις κάρτες, αυτές στους παίκτες του Ολυμπιακού ήταν σωστές, αλλά ο διαιτητής Μάνταλος άφησε ατιμώρητα κάποια σκληρά μαρκαρίσματα από πλευράς ΑΕΚ στην αρχή.
Στην Τούμπα το πέναλτι που δίνει ο διαιτητής Μπλάνας εκ πρώτης όψης δεν
φαίνεται να υπάρχει, αλλά ο ίδιος ο παίκτης της Βέροιας λέει ότι το έκανε. Ωστόσο, προηγουμένως υπάρχουν δύο πέναλτι, ένα σε σπρώξιμο στον Καπετάνο και ένα σε χέρι παίκτη της Βέροιας σε σουτ του Πρίγιοβιτς, που δεν δόθηκαν.
Το Σάββατο στην Τρίπολη και παρά το ευρύ της νίκης του Παναθηναϊκού, το 3ο και το 5ο γκολ του Παναθηναϊκού κακώς μέτρησαν, αφού στο ένα ο σκόρερ Μολέδο είναι οφσάιντ, που δεν υπέδειξε ο βοηθός Ευθυμιάδης και στο άλλο ο Μπεργκ που κάνει την κεφαλιά και αποκρούει ο Ντοναρούμα, πριν σκοράρει στο ριμπάουντ ο Μπουμάλ, είναι εκτεθειμένος, αλλά δεν υποδείχθηκε από τον βοηθό Ποντίκη.
Στο Περιστέρι σωστά καταλογίστηκε το πέναλτι υπέρ της Ξάνθης στο άτσαλο μαρκάρισμα του Γκορμπούνοφ, αλλά υπάρχει και άλλο στο μαρκάρισμα στον Γιουνές που δεν δόθηκε. Επίσης οι δύο κίτρινες στον Καρασαλίδη είναι υπερβολικές.
Δεν υπήρξαν διαιτητικά ζητήματα σε Νέα Σμύρνη, Γιάννενα κα Αγρίνιο. 
Π. ΚΟΥΤΑΚΟΣ