Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Πίτα χωρίς Αλαφούζο. Οι συνεχείς απουσίες του «αφεντικού» του Παναθηναϊκού


Πίτα χωρίς Αλαφούζο. Οι συνεχείς απουσίες του «αφεντικού» του Παναθηναϊκού
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, δεν παρέστη χθες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας.

Έτσι, κατέγραψε ακόμη μία «απουσία» σε εκδήλωση του «τριφυλλιού», γεγονός που προκάλεσε απορίες, αφού επρόκειτο για μια γιορτή της ομάδας και το κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, ειδικά μετά τις τελευταίες νίκες, είναι δεδομένα καλό.


Επισήμως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απουσίασε λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων στον ΣΚΑΪ. Και το πιο πιθανό είναι πως όντως το πρόγραμμά του ήταν και είναι πολύ συμπιεσμένο, μολονότι στο παρελθόν δεν έλειπε (σχεδόν) ποτέ από τέτοιες εσωτερικές, «οικογενειακές» γιορτές.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Αλαφούζος έχει επιλέξει συνειδητά να απέχει απ' τις εκδηλώσεις της ομάδας. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με πιθανή αποχώρησή του απ’ την ομάδα.
Τους τελευταίους δυόμισι μήνες οι δημόσιες «πράσινες» παρουσίες του Αλαφούζου είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Στις 3 Δεκεμβρίου ήταν στο πάνελ της παρουσίασης του Μαρίνου Ουζουνίδη (όχι όμως λίγες εβδομάδες αργότερα, στην αντίστοιχη παρουσίαση των Λυμπερόπουλου-Φύσσα), ενώ στο γήπεδο της Λεωφόρου έδωσε μόλις δύο φορές το «παρών». Στο παιχνίδι της 9ης Ιανουαρίου με την Κέρκυρα (τη βραδιά του μεγάλου χιονιά) και στο ντέρμπι της 15ης Ιανουαρίου με την ΑΕΚ, όπου είχε στο πλευρό του τον Τάκη Μπαλτάκο.

Έκτοτε καταγράφηκαν μόνο «απουσίες», με τελευταία τη χθεσινή γιορτή στο Κορωπί. Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι: πρώτον, για να περιοριστεί ως έναν βαθμό η φθορά προς το πρόσωπό του. Φθορά που είχε πολλαπλασιαστεί μετά το «κολασμένο» δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη, με τα σερί αρνητικά αποτελέσματα και τις αποδοκιμασίες προς τον ίδιο, που είχαν αρχίσει να γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Αυτό ήταν κάτι που τον «πάγωσε», χωρίς όμως να σημαίνει ότι έβαλε στο μυαλό του σκέψεις φυγής.

Ο δεύτερος -και πιο σημαντικός- λόγος της απόφασης του προέδρου των «πρασίνων» να απέχει από το προσκήνιο ήταν διότι έκρινε πως δεν χρειαζόταν, δεν εξυπηρετούσε κάτι το να βρίσκεται πλέον στην «πρώτη γραμμή». Το ποδοσφαιρικό τμήμα «τρέχει» πλέον απ’ τους Λυμπερόπουλο-Ουζουνίδη και δείχνει να βρίσκει σταδιακά τον δρόμο του κι ο ίδιος έπρεπε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα άλλα, πολύ σημαντικά οικονομικά ζητήματα της ομάδας: τη μεγάλη «μάχη» για την αδειοδότηση, την εύρεση «συμπαίκτη» ή «συμπαικτών» για την περαιτέρω οικονομική ισορροπία της ομάδας.

Στο πρώτο σκέλος το πράγμα δείχνει να «μαζεύεται» σημαντικά, αν και ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς ως την 31η Μαρτίου και την τελική κατάθεση του «πράσινου» φακέλου στην επιτροπή αδειοδότησης. Η ομαλοποίηση των πληρωμών ωστόσο προς τους παίκτες (εξόφληση δόσης Δεκέμβρη την περασμένη Δευτέρα, πλάνο πληρωμής της δόσης Φλεβάρη ως τις 15-20 Μαρτίου, καταβολή μισθού στους προπονητές της ακαδημίας και περιορισμός του «ανοίγματος») δείχνει μια πρώτη σταθεροποίηση.

Στο δεύτερο σκέλος, αυτό της αναζήτησης «συμπαικτών», οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε μια πρώτη ανταπόκριση από πρόσωπα που έχουν δείξει διάθεση να τον βοηθήσουν μετά το τέλος της εφετινής σεζόν. Και δεν αποκλείεται, ως τα τέλη Μαΐου, να υπάρξουν εξελίξεις.