Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ικετεύει η τοπική Κ Ε Δ τους παράγοντες να τους βρουν μαθητές

Η Επιτροπή διαιτησίας ικετεύει τους παράγοντες  να τους στείλουν ακόμα και έναν μαθητή-- διαιτητή  γιατί διαλύεται


Αυτόν τον διαιτητή ποιος τον υποχρέωσε να φύγει από το ποδόσφαιρο της Κορινθίας; Αν δεν απαντήσετε δεν έχετε το δικαίωμα να απευθύνεστε στους παράγοντες

         
Η επιστολή που έστειλε η τοπική Κ Ε Δ της Κορινθίας και εμείς την σχολιάζουμε.
 Κύριε Πρόεδρε,

     Παίρνουμε το θάρρος να επικοινωνήσουμε μαζί σας
γιατί θεωρούμε ότι το πρόβλημα στη διαιτησία δεν είναι μόνο των διαιτητών
αλλά όλων γενικά όσων εμπλέκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου.
  Νικηφόρος  Σχολιάζει
Εδώ δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να έχουν μερίδα ευθύνης  και οι παράγοντες όταν ένας διαιτητής δίνει ένα ψεύτικο πέναλτι ή ένας βοηθός δεν μπορεί να δει ένα οφσάιτ που βγάζει μάτια Τότε ποια ευθύνη μπορεί να έχει ένας παράγοντας; Η μόνη ευθύνη που έχουν είναι που ψήφισαν την Αναγέννηση που όρισε του κ. Δημητράκη να κάνει κουμάντο στη διαιτησία  Αυτό είναι το μόνο θλιβερό.
Κύριε Πρόεδρε
 Στο ποδόσφαιρο γίνονταν –γίνονται και θα γίνονται λάθη
από τα πιο απλά έως τα πιο σοβαρά.
Λάθη τα οποία πολλές φορές θα καθορίζουν ακόμη και το αποτέλεσμα ενός αγώνα,γιατί είναι ένα παιχνίδι λαθών από παίκτες, προπονητές και διαιτητές.
Νικηφόρος Σχολιάζει.
Με τον περσινό αγώνα Π Α Σ Κόρινθος – Πέλοπας Κιάτου ενταφιάστηκε η Κορινθιακή διαιτησία με νεκροθάφτη του τον  ευρισκόμενο στην κορυφή της πυραμίδας  της διαιτησίας του νομού μας  Γιάννη Νεοφυτιάδη  Που ήταν μέλος του έργου που παιζότανε στο γήπεδο του συνοικισμού Μα βιάστηκε και χάλασε το έργο και έδωσε το πέναλτι όταν η μπάλα ήταν εκτός παιδιάς. Αυτό που έκανε αυτό το λάθος φανέρωσε το σκηνοθετημένο ποδοσφαιρικό έργο.
Κύριε Πρόεδρε
Εμείς προσπαθούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της διαιτησίας
φέρνοντας στο χώρο αυτό μορφωμένα παιδιά μικρής ηλικίας,
εκπαιδεύοντάς τα με οπτικοακουστικά μέσα
σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΕΔ/ΕΠΟ, όπως γίνεται σε όλα τα αναπτυγμένα ποδοσφαιρικά κράτη Άλλωστε γι’ αυτό η ΕΠΟ έχει υπογράψει σύμβαση διαιτησίας με την UEFA την οποία  αυτή είναι υποχρεωμένη να τηρεί κατά γράμμα.
    
Νικηφόρος Σχολιάζει.
Υπάρχει ένα τεράστιο ταλέντο  ο διαιτητής Κεφιλής  που είναι απόφοιτος της σχολής Ευελπίδων. Τι κάνατε για να μπει στους καταλόγους γιατί σήμερα έπρεπε να ήταν έτοιμος για να μπει στα μεγάλα σαλόνια Πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να μπει στους καταλόγους  Μα τα ταλέντα δεν ακολουθούν καμιά διαδικασία και βρίσκονται στην κορυφή Όπως και το άλλο ταλέντο ο Μπεκιάρης  και αυτός πρέπει να μη ακολουθήσει διαδικασία. Έτσι ανεβαίνει το επίπεδο και μαζεύονται μαθητές για τις σχολές.
Κύριε Πρόεδρε
 Σαν Επιτροπή Διαιτησίας, έχουμε εντοπίσει ότι
ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ίσως το κυριότερο,
είναι η μικρή προσέλευση νέων παιδιών στις σχολές διαιτησίας.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.
Σε αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε να μας υποδείξετε τουλάχιστον ένα (1) υποψήφιο διαιτητή αποδεικνύοντας ότι όλοι ανήκουμε στην ίδια ποδοσφαιρική οικογένεια.
     Επειδή θεωρούμε ότι μέσα από την ποσότητα θα βγει η ποιότητα,
σας καλούμε να συμμετάσχετε στην καμπάνια που κάνουμε για προσέλκυση νέων διαιτητών,
αναζητώντας νέους υποψήφιους από την πόλη σας, το χωριό σας, τη γειτονιά σας, την ομάδα σας.
     Σύντομα ξεκινά νέα σχολή διαιτησίας
στην οποία ελπίζουμε ότι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή,
γνωρίζοντας ότι αργότερα όλοι μαζί θα καμαρώνουμε
και θα ήμαστε περήφανοι γιατί κάποιους από αυτούς
θα τους θαυμάζουμε στις μεγάλες κατηγορίες
Νικηφόρος Σχολιάζει.

Με τι εχέγγυα  καλείτε τα να παιδιά να πλαισιώσουν  τους διαιτητές αφού  σήμερα σχεδόν δεν υπάρχει Κορινθιακή διαιτησία.  Φρόντισαν να την διαλύσουν .Και  τώρα ζητιανεύουν  από τους παράγοντες  έστω και έναν μαθητή  για να μπορούν να υπάρχουν  γιατί  έτσι που βαδίζει η Κορινθιακή διαιτησία  αν δεν υπάρξει μια ανεξάρτητη προσωπικότητα εντός ολίγου δεν θα υπάρχει διαιτητής στην Κορινθία. Και για να υποχρεωθεί η επιτροπή  να βγάλει αυτή την δραματική επιστολή όλοι έχουν καταλάβει  ότι το σκάφος βυθίζεται και ζητάνε σωτηρία.