Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Έκρηξη βόμβας συγκλονίζει το κέντρο της Αθήνας




Έκρηξη βόμβας συγκλονίζει το κέντρο της Αθήνας
Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία μετά το τηλεφώνημα για βόμβα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία τελικά έσκασε, όπως είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος στο τηλέφωνο.
Μάλιστα, έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας είχε βρεθεί μία τσάντα η οποία
περιείχε τη βόμβα και η οποία έσκασε.
Οι πυροτεχνουργοί περίμεναν να εκπνεύσει ο χρόνος που είχε δώσει ως διορία ο άγνωστος ο οποίος είχε τηλεφωνήσει στις 10.05' σε ιστοσελίδα προειδοποιώντας για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Ο χρόνος ήταν 35' και κατά πάγια τακτική, πριν επέμβουν οι πυροτεχνουργοί με το ειδικό ρομποτάκι εξουδετέρωσης μηχανισμών περιμένουν μερικά λεπτά επιπλέον για λόγους ασφαλείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι δύο άνδρες έφτασαν έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας με μηχανή και άφησαν την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Εκεί βρισκόταν και ένας φύλακας, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.
Η  κυκλοφορία στην οδό Σταδίου είχε διακοπεί εγκαίρως  από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Αυτή την ώρα παραμένει αποκλεισμένη η κυκλοφορία τόσο στη Σταδίου, όσο και στην Πανεπιστημίου.