Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Μποροβήλος: «Ο Αστέρας είναι κοντά στους Αρκάδες»




Μποροβήλος: «Ο Αστέρας είναι κοντά στους Αρκάδες»
Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμη μία φορά ο Αστέρας. Έτσι ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας που στηρίζει η ομάδα και ο πρόεδρός της αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα τέτοιων ενεργειών.
«Πρέπει να δούμε και τις προτεραιότητες κάποια στιγμή. Υπάρχουν πράγματα που είναι πιο ιεραρχικά από το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πρωτοβουλίες σαν τη
σημερινή που είναι άξιες συγχαρητηρίων για τον σύλλογο ΑμεΑ της πόλης μας. Εμείς ως Αστέρας είμαστε συμπαραστάτες σ’ αυτή την προσπάθεια γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό, άνθρωποι που δίνουν αγώνα ζωής, αντιμετωπίζοντας ο καθένας το δικό του πρόβλημα να βρίσκουν ένα χώρο για να δημιουργούν, έναν χώρο να αισθάνονται όμορφα και μέσω από αυτό και σημαντικός», είπε αρχικά και συνέχισε:  
«Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που δεν απευθύνεται σε εκατομμύρια κόσμο. Εκπροσωπεί μία πόλη, ένα νομό ή μια περιφέρεια ευρύτερα. Ο κόσμος γνωρίζεται μεταξύ του. Πρέπει να είναι πιο ανθρώπινος. Να βρίσκεται δίπλα σ’ αυτόν που έχει την ανάγκη, και την παρουσία του Αστέρα. Εμείς σαν φιλοσοφία δεν είναι ότι έχουμε τον Αστέρα σαν μια επιχείρηση που θα αποφέρει κάποια κέρδη. Ο Αστέρας είναι ένας σύλλογος που είναι δίπλα στις καθημερινότητες του πολίτη της Αρκαδίας. Πόσω μάλλον σε πρωτοβουλίες, σαν την εκδήλωση τη σημερινή».
Στη συνέχεια είπε ότι  «νομίζω είναι υποχρέωση όλων μας, ειδικά τέτοιες ημέρες, να δούμε ότι η ζωή δεν είναι μόνο η καθημερινότητα που μας διώχνει από την πραγματικότητα αλλά είναι μία κατάσταση στην οποία ο καθένας δεν μπορεί ο καθένας να βρίσκεται αιώνια, γιατί δεν ξέρει τι θα του τύχει. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι αυτές τις μέρες, να δώσουμε κουράγιο και δύναμη και τη συμπαράσταση μας στους ανθρώπους που περιμένουν κι αυτοί τη δική τους ανάσταση, έστω μέσα από κάποιους χώρους που μπορούν να δημιουργήσουν και να αισθανθούν όμορφα. Ο Αστέρας δεν είναι ένα ποδοσφαιρικό μόνο σωματείο. Στα τελευταία δέκα χρόνια, αυτό που νοιάζει τους ιδιοκτήτες είναι μία προσφορά στον τόπο είτε με την παρουσία στην πόλη μας ποδοσφαιριστών από τις μικρές ηλικίες μέχρι και την επαγγελματική ομάδα, όπου βλέπουμε η καθημερινότητα κινείται γύρω από τον Αστέρα».
Μετά είπε ότι  «η φιλοσοφία της ομάδας είναι τέτοια που κινείται γύρω από μία προσφορά ανθρώπων για τον τόπο κι αυτό που μας νοιάζει είναι όπου μπορεί και στο βαθμό που μπορεί να βοηθήσει. Η βοήθεια δεν είναι πάντα οικονομική, είναι και ποικιλόμορφη και σημασία έχει στον βαθμό που μπορούμε εμείς να είμαστε παρόντες που γίνεται σε κάθε προσπάθεια στην πόλη μας για να βελτιώσει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Το θέμα δεν είναι να στηρίξουμε μια προσπάθεια η οποία ξεκινάει. Το θέμα είναι να δούμε πως αυτή η προσπάθεια παίρνει σάρκα και οστά και στη πορεία αρχίζουν να φαίνονται οι πρώτοι της καρποί. Εμείς εδώ θα είμαστε για να βοηθήσουμε και παραπέρα την δημιουργία της σε πιο σωστές βάσεις. Ο δρόμος είναι μακρύς. Ζούμε σε δύσκολες εποχές που οτιδήποτε να θέλει να κάνει κανένας περνάει από πολλές δυσκολίες. Εμείς βλέπουμε σ’ αυτή την προσπάθεια κάτι υγιές».
Κλείνοντας τόνισε πως  «ο Αστέρας οφείλει και είναι πίστη του ότι αυτές οι προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται. Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να είναι συνεχείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γιατί εμείς συνηθίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες να τις θυμόμαστε ημέρες αγάπης, εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα. Iσως να καλύψουμε και κάτω από το χαλάκι κάποιες δικές μας αμαρτίες και συμμετέχοντας σε τέτοιες πρωτοβουλίες ενδεχομένως να υπάρχει και ένας εξαγνισμός. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι στη προσπάθεια αυτή πρέπει να σταθούμε αρωγή όχι τη μέρα που γίνεται ένα Ραδιομαραθώνιος αλλά καθημερινά, διότι οι ανάγκες είναι καθημερινές».