Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Κυβέρνηση - FIFA τσουγκρίζουν αβγά μετά το Πάσχα!

Σχετικό Περιεχόμενο





Φαίνεται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καταδικασμένο στη λογική του «ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω». Οι ελπίδες για τον τερματισμό της ασυδοσίας του κακώς εννοούμενου αυτοδιοίκητου, αναπτερώθηκαν την Άνοιξη του
2015 με το νόμο Κοντονή και ψαλιδίζονται την Άνοιξη του 2017 με την παρέμβαση της FIFA στο νέο αθλητικό νόμο.


H Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απαιτεί πλέον όχι μόνο να παίξει κυρίαρχο ρόλο στο νέο νόμο, αλλά και να καταργηθούν διατάξεις του παλαιού. Δηλαδή θα ζητηθεί από την κυβέρνηση να τροποποιήσει διατάξεις που ήδη ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων! Είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση, η οποία προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής.

Τι ζητάει η FIFA:
- Να καταργηθεί η διάταξη του νόμου Ορφανού για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

- Να τροποποιηθεί η διάταξη του νόμου Κοντονή για τους προπονητές.

 - Να καταργηθεί η διάταξη του νόμου Κοντονή που δίνει το δικαίωμα στον αρμόδιο υπουργό να αναβάλει είτε αγώνες είτε πρωταθλήματα για λόγους δημοσίας τάξεως.

Και όχι μόνον αυτά: Η FIFA απαιτεί να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τόσο στο θέμα του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ, όσο και στο ζήτημα της διαιτησίας. Αν ο υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης απεμπολήσει κεκτημένα δικαιώματα της Πολιτείας, θα έρθει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση σε πολιτικό επίπεδο. Αλλωστε το εκλογικό σύστημα και η απλή αναλογική ήταν στην προμετωπίδα του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, ο κ. Βασιλειάδης έχει επανειλημμένως διατυπώσει  δημοσίως τη θέση ότι πρέπει να πάψει ο εναγκαλισμός της διαιτησίας από τους παράγοντες. Οπότε είναι υποχρεωμένος να νομοθετήσει γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα που απασχολεί σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο τη φίλαθλη κοινή γνώμη.

Σε κάθε περίπτωση, μετά το Πάσχα κυβέρνηση και FIFA θα τσουγκρίσουν… αβγά. Ξεκινούν από διαφορετικές θέσεις και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή. Εκτός και αν η ελληνική πολιτεία κάνει τη συνηθισμένη της κυβίστηση