Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Μόνο οι σωστοί δάσκαλοι προπονητές μπορούν να φέρουν την γαλήνη στο ποδόσφαιρο μας.

Δάσκαλε του ποδοσφαίρου :Το ταλαντούχο φτωχόπαιδο δεν έχει άλλο προστάτη από εσένα γι αυτό και ο ρόλος σου είναι ιερός 



Δώσε στον άνθρωπο ένα ψάρι και θα τον χορτάσεις μια φορά. Μάθε τον να πιάνει ψάρια και θα είναι χορτασμένος σε όλη του τη ζωή.

Μαϊμωνίδης, 1135-1204, Εβραίος φιλόσοφος


 Έλεγαν ότι η προίκα του φτωχού είναι το μυαλό και τώρα υποστηρίζω ότι μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να σε κάνει εκατομμυριούχο. 

Ο Μέσι θα έχει ετήσιες απολαβές 33.000.000 ευρώ Το μήνα 2.750.000 ευρώ Και μεροκάματο 321.250 ευρώ Με αυτό το ποσόν των 33.000.000 ευρώ μπορούμε να πληρώσουμε   55.000 υπαλλήλους που αμείβονται με 600 ευρώ την μήνα. 

Εδώ νομίζω ότι ενώ έχουμε γελοιοποίηση του κοινωνικού συστήματος οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου πολλαπλασιάζονται. Και ως κορωνίδα να πάρουμε τον νεαρό παίκτη του Π Α Ο Κ Χρήστο Τζόλη  που γεννήθηκε το 2002 που σημαίνει σήμερα είναι 19 ετών. Και θα έχει ετήσιες αμοιβές; 1.000 .000 ευρώ. Που σημαίνει μηνιάτικο 83.333.ευρώ και μεροκάματο 10.417 ευρώ.Και χωρίς να το καταλάβεις είσαι έτοιμος να κάνεις τον Μέγα Ναπολέοντα. Και πρέπει η οικογένεια του νεαρού παίκτη να δείξει πολύ μεγάλη προσοχή για να μη χάσουν το παιδί τους. 

Να γιατί οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου πρέπει να λειτουργήσουν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα αφού από αυτές κρεμιούνται όλα τα όνειρα των νεαρών παιδιών και των οικογενειών των. Και εδώ το έχω ξαναγράψει ότι ο σύλλογος των Κορινθίων προπονητών έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει σωστά σεμινάρια. Γιατί ο δάσκαλος -προπονητής είναι υποχρεωμένος να παλέψει με τον παράγοντα που θέλει την συνδρομή του ποδοσφαιριστή και την συνείδηση που δεν θέλει να τους λέει ότι είναι ταλέντα. 

Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά των μπορεί να μη προικισμένα με ταλέντο. και τότε θα λυθούν πολλά προβλήματα.