Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Νίκος Κουσκουνάς ένα ταλέντο που χάθηκε γιατί δεν πίστεψε στην αξία του. και άφησε να το μειώσουν στην μεταγραφή του.

 Νίκος Κουσκουνάς : Ποδοσφαιρικό έγκλημα που ο παίκτης αυτός δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη. 

Βλέπουμε τους αετούς να πετούν ψηλά μόνοι τους, ενώ τα πρόβατα μαζεύονται σε κοπάδι.

Philip Sidney, 1554-1586, Άγγλος ποιητής & αυλικός


Σεπτέμβρης του 2001  μόλις έχω πατήσει το πόδι μου στο δημοτικό στάδιο της Κορίνθου και εκεί είδα να παίζουν κάτι παιδιά.Και μου έκανε εντύπωση ένας πολύ μικρούλης που οι κάλτσες του  σκέπαζαν τα γόνατά του. Και κάθε φορά που γινόταν κάτοχος της μπάλας την έστελνε στα δίχτυα με μια ευχέρεια που δεν είχα δει μέχρι τότε. Και τον χαρακτήρισα Μίστερ Γκολ Ομολογώ ότι ο πιτσιρικάς ε εντυπωσίασε αλλά δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω γιατί  το οικογενειακό του περιβάλλον δεν μου το επέτρεψε. 

Ναι ήταν ο Νίκος Κουσκουνάς που μια ήταν η κίνηση να τον γράψω στους μικρούς της Α Ε Κ και σήμερα η Ευρώπη θα μιλούσε για τον νέο Μύλλερ. Ο μικρός Νικόλας που γεννήθηκε τον Δεκέμβρη  23 του 1988 όταν τον είδα και έπαθα πλάκα ήταν μόλις δώδεκα χρονών αφού δεν μετρώ το 1988. 

Κάνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό Λουτρακίου και την εποχή παίζει στην Εθνική Νέων. και η ομάδα ου Λουτρακίου που διοικείται από αξιόλογους παράγοντες την πρώτη του Γενάρη του 2007 δηλαδή σε ηλικία 18 ετών δίνει με ελεύθερη μεταγραφή τον Νίκο Κουσκουνα στον Αστέρα Τριπόλεως έναντι του ευτελούς ποσού των 20.000 ευρώ. Και την ίδια μεταγραφική περίοδο δίνει 25.000 ευρώ για ένα ποδοσφαιριστή 30 χρονών και γι ένα χρόνο. Τώρα θα μου πεις στην Κορινθία χαρίζονται πρωταθλήματα και κανένας όχι μόνο δεν πληρώνει αλλά και προάγεται. 

Όταν μια ομάδα πρώτης εθνικής κατηγορίας για είκοσι χιλιάδες ευρώ αποκτα παίκτη  δεν του δίνει καμία σημασία. Και ο νεαρός Νικόλας πηγαίνει στον Φωστήρα. Και από εκεί το ταλέντο Κουσκουνας γίνεται ένας γυρολόγος πρώτης γραμμής. Και αγωνίζεται στα Τρίκαλα στον Ο Φ Η στην Δόξα Δράμας Α Ο Χανίων - Κισσαμικός και στην Παναχαϊκή 

Αυτό είναι ένα ταλέντο που χάθηκε αφού δέχτηκε να πάρει ο Ολυμπιακός 20.000 ευρώ για την μεταγραφή του Και αυτή ήταν η αρχή του τέλους του Νικόλα Κοσκουνά που αντί να παίξει στην Ευρώπη διέσχισε  την Επαρχία.