Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Ηλίας Σιώκος ένα ποδοσφαιρικό ταλέντο που δεν το πίστεψε ιο ίδιος.

  Θώδειο  Στάδιον ο αέρας να σηκώνει τα πάντα και ένας λιλιπούτειος μικρούλης να έχει πειθαρχήσει μια μπάλα που έφτανε μέχρι τα γόνατά του και ένας θεατής που δεν μπορεί να κλείσει το στόμα του από θαυμασμό. 


Κάθε ευλογία που παραμελείται γίνεται κατάρα.

Πάουλο Κοέλο, 1947-, Βραζιλιάνος συγγραφέας




Ναι εγώ ο Νικηφόρος μπήκα τυχαία στο Θώδειο Στάδιο για να παρακολουθήσω έναν πιτσιρικά να έχει τιθασεύσει μια μπάλα που του έφτανε μέχρι τα γόνατα.του. Και ομολογώ αυτό τα θέαμα για πρώτη φορά το είχα δει.Την επαύριο επισκέφτηκα το πρακτορείο εφημερίδων για να προμηθευτώ τον τύπον Και αυτό που εγώ θαύμασα τα είπα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Που μου είπε εδώ είναι ο παππούς του να του τα πεις.Και  είπα στην οικογένεια ότι   έχετε ένα γνήσιο ποδοσφαιρικό θησαυρό που πρέπει να τον αξιοποιήσετε.Και έφυγα για την Αθήνα που οι δουλειές ήταν πολλές και έκανα αρκετό χρόνο να γυρίσω στο Λουτράκι αν και  έχτιζα οικοδομή. Όταν γύρισα βρήκα τον μικρό μας ποδοσφαιριστή ικανό να πλαισιώσει μια θέση σε μια ομάδα του κέντρου στις ανάλογες κατηγορίες λόγω ηλικίας. Και εδώ είναι το εγκληματικό μου λάθος που δεν τον πήρα να τον πάω στην Α Ε Κ. Αλλά από την μια δεν είχα τις ανάλογες σχέσεις   που θα μου έδιναν το δικαίωμα Επίσης η οικογένεια του Ανδρέα Σιώκου ήταν οικονομικά ανεξάρτητη. και το ποδόσφαιρο το είχε για χόμπι ο μικρός Ηλίας. 


Μα δεν μπορούσα να βλέπω αυτό το πηγαίο ταλέντο να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Και έπιασε και τον πατέρα και το παιδί και τους είπα ότι έχω πετύχει την μεταγραφή του  στην ομάδα των Αθηνών τον Θρασύβουλο που προπονητή είχε τον Σάκη Τσώλη που είχα συνεργαστεί στο Πανιώνιο. Και ενώ όλα ήταν  έτοιμα ο Ηλίας Σιώκος μου είπε ότι υπέγραψε στην Π Α Σ Κόρινθος. Ο Μιχάλης Τσιχριτζής ένα τεράστιο ταλέντο. το κατάστρεψε. Αλλά αυτή η μεταγραφή ήταν η αιτία να πέσει τόνους λάσπης στον πατέρα  του Ανδρέα επειδή τόλμησε να διοικήσει του Ολυμπιακό Λουτρακίου 7 μήνες και να βάλει τα γυαλιά σε πολλοίς ειδικούς. Αυτοί οι ειδήμονες του γλυκού νερού έβαλαν τον τέως δήμαρχο Παύλου να υποχρεώσει τον Ανδρέα Σιώκο να παραιτηθεί. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. γι αυτό διέδωσαν ότι έμεινε για να δώσει ελεύθερη  στο παιδί του. 

Ενώ αυτά τα έλεγαν στα Καφενεία ο τότε σύμβουλος Μαυρογόνατος είχε στα χέρια του την παραπάνω επιταγή του αδελφού του ποδοσφαιριστή 15.000 ευρώ. που αφορούσε την μεταγραφή του Ηλία στον Π Α Σ Κόρινθο. Βέβαια αυτοί είναι οι ίδιοι παράγοντες που έκαψαν τον Νικόλα  Κουσκουνά με την μεταγραφή ψίχουλα που έκαναν. και κανένας δεν έχει πιστέψει. 
Για να ζητήσω από τον Τσόλη να αναλάβει τον παίκτη Ηλία Σιώκο ζήτησα την γνώμη μεγάλων  παικτών που όλοι συμφώνησαν ότι ο μικρός πράγματι είναι περίπτωση. Και  ένας από τους ερωτηθέντες μου είπε ότι έχει το μεγάλο χάρισμα να μη μπορείς να καταλάβεις ποιον θα τροφοδοτήσει. Πίστεψα όπως και οι μεγάλοι παίκτες που τον είδαν ότι είχαμε μπροστά μας ένα ταλέντο ξεχωριστό. Που και αυτό χάθηκε όπως τα άλλα.