Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η Δικαιοσύνη είναι θυγατέρα της ανάγκης και μητέρα της αρετής




Ο Πέτρος Καϊμακάμης θα είναι ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Λουτρακίου στην έφεση που θα γίνει στην Ε Π Ο για την τιμωρία  του. Μια φωτογραφία   μαζί μου δημοσιευμένη στο βιβλίο μου Μαρτυρίες. 
 

Ποιος είναι ο Πέτρος Καϊμακάμης 

Πέτρος Καϊμακάμης. Η μεγαλύτερη φούσκα το Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


Η μεγαλύτερη φούσκα
στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Ο Πέτρος Καϊμακάμης είναι ένας δικηγόρος που λειτουργεί για περισσότερες από δύο δεκαετίες σε υποθέσεις σχετικές με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. καταθέτει την άποψη ότι το περιεχόμενο της δικογραφίας των «στημένων» δείχνει μια έρευνα που σταμάτησε πολύ βιαστικά και άτσαλα, με συνέπεια να μην έχει σημαντικά ευρήματα, να μη δένει σοβαρές κατηγορίες, για κακουργήματα και να μη φτάνει στο απαιτούμενο βάθος. Ο Πέτρος Καϊμακάμης είναι ακόμη ένας insider αυτής της υπόθεσης που με αφήνει με την ίδια εντύπωση, αυτή που έχω σχηματίσει μέσα από την συναναστροφή με πολλά πρόσωπα αυτής της ιστορίας: αυτή η πολύκροτη έρευνα είναι η μεγαλύτερη φούσκα που εμφανίστηκε τελευταία στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αν δεν συμβεί κάποιο θαύμα, η φούσκα θα σκάσει, και μάλιστα σύντομα. Διότι θα αποδειχθεί ότι αυτή είναι μια κενή δικογραφία, που δεν έχει σημαντικά ευρήματα, που δεν στηρίζει ούτε την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, ούτε όλα αυτά τα κακουργήματα που ακούγαμε στην αρχή του καλοκαιριού.

Τελικά, όχι απλώς δεν πρόκειται για μια έρευνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αλλά αντίθετα πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση τυπικής ελληνικής πράξης: μόνο για το θεαθήναι και όχι για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τη διαφθορά.

Μετά από ατελείωτες ώρες έρευνας και συζητήσεων πάνω σε αυτή την υπόθεση, στη διάρκεια των τελευταίων περίπου έξι μηνών, είναι μόνο μια η ερώτηση στην οποία δεν έχω πάρει απάντηση: γιατί και ποιος σταμάτησε την έρευνα πάνω που είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες και είχαν μπει η προδιαγραφές για την πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο; Την απάντηση φαίνεται ότι θα μας δώσει μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος. Διότι προς το παρόν τα στόματα αυτών που ξέρουν παραμένουν κλειστά

 Νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης . Πέτρος Καϊμακάμης 
Στην εκπομπή του Libero 107.4 "Ώρα για μπλε" φιλοξενήθηκε ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή κ. Πέτρος Καϊμακάμης ο οποίος μίλησε για την μεγάλη δικαίωση του Ηρακλή από το διαιτητικό δικαστήριο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Καϊμακάμης:

"Όσο πιο πολύ καθυστερούσε να βγει η απόφαση, τόσο πιο πολύ μου δημιουργόταν η πεποίθηση πως θα κερδίσουμε την υπόθεση. Και αυτό γιατί ήμουν σίγουρος πως θα εξετάζονταν με πολύ προσοχή οι νομικοί ισχυρισμοί μας.

Η ΕΠΟ και ο κ. Κουρίδης εξέταζαν μόνο αν υπάρχει εμπρόθεσμη προσφυγή από μεριά μας ή όχι.

Ο κ. Κουρίδης δεν είπε τίποτα για τους ισχυρισμούς μας.

Μετά από αυτήν την απόφαση είμαι πολύ χαρούμενος για τον Ηρακλή, κι αυτό γιατί η ομάδα αυτή ήταν η μόνη που καταδικάστηκε και καταδιωχθεί λανθασμένα.

Μαζί με τους άλλους τρεις συνάδελφους δώσαμε την μάχη μας και δικαιωθήκαμε.Αυτή έιναι μεγάλη δικαίωση για τον Ηρακλή.

Μάλιστα είχαμε πει και παλαιότερα στο "Libero 107.4" πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ σοβαρό νομικό όργανο που δεν επηρεάζεται από κανέναν για το τι πρέπει να γίνει και το τι πρέπει να κάνει

Η υπόθεση του Ηρακλή ήταν κάτι το ξεχωριστό και διέφερε από όλες τις υπόλοιπες για αυτό και εμείς χρησιμοποιήσαμε-επικαλεστήκαμε τους νόμους που η ΕΠΟ δεν μπορούσε να τους αντικρούσει.

Σήμερα θέλουμε να χαρούμε την μεγάλη αυτή δικαίωση και από αύριο συνεχίζουμε την μάχη με νέες κινήσεις".