Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γιώργο Δούρο αν τιμάς την διαιτησία που σε ανέδειξε ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

                   
Γιώργο Δούρο

Δεν μπορώ να καταλάβω ένα λειτούργημα όπως είναι η διαιτησία  που σε ανέδειξε και μάλιστα σε έκανε γνωστό μπορώ να γράψω  και στην Ευρώπη την αντιμετωπίζεις κατά τον τρόπο αυτό τον απαράδεκτο.  .
Και εκτός από γνωστό και οικονομικά  ισχυρό γιατί οι αμοιβές του διαιτητή ήταν πολύ καλές
Αλλά και οι διοικητικές θέσεις που έχεις πάρει μετά την αποστρατεία σου από την μάχιμη διαιτησία  έχουν και τεράστια προβολή  αλλά και οι αμοιβές σε μια εποχή λιτότητας υπερβολικές . Γιατί 4.000 ευρώ μας κάνουν σε δραχμές  1.360.000. Η αντιστοιχία σε γεν θα μπορέσει να σε απαντήσει το τέως μέλος του διοικητικού συμβουλίου  του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς  κ. Μ Τσιχριτζής μια και οι δικές μου γνώσεις δεν φτάνουν μέχρι εκεί.  Οι αποδοχές σου είναι ανώτερες  κατά πολύ και από τον αρχηγό που διοικεί τον Ελληνικό Στρατό.
Τώρα πολύ εύστοχα θα μπορέσεις να μου πεις ότι εγώ διοικώ την Ελληνική Στρατιά των Διαιτητών που μάχονται  να γελοιοποιήσουν  κάθε έννοια αθλητικής δικαιοσύνης. Και εδώ θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο γιατί να διοικείς ανθρώπους που δεν σέβονται την αποστολή των δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.
Και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να θελήσεις  να διοικήσεις  τους Έλληνες διαιτητές αφού απότυχες  στο νομό που σε ανέδειξε. Και το τραγικό εδώ είναι ότι ενώ ως εν ενεργεία διαιτητής ήσουνα από τους καλύτερους στην διοίκηση τους  απέτυχες.
Και αυτό έπρεπε να το είχες καταλάβει πολύ γρήγορα όταν ένα φεγγάρι ήσουνα αρχιδιαιτητής στο νομό μας.
Αφού την βάρκα την έριξες  στα βράχια με ποια προσόντα ανέλαβες να διοικήσεις υπερωκεάνιο  

Βέβαια  οι φιλοδοξίες των ανθρώπων τον οδηγούν πάντα εκεί που δεν έχει την ικανότητα να φτάσει. Και προσπαθεί. 

Εσύ υπήρξες τυχερός αφού έφτασες με τις πλάτες άλλων εκεί. Και με ταξιθέτη τον Νίκο τον Αλέφαντο  που ξέχασε την διαμάχη του προς το πρόσωπο σου να σε οδηγεί με την σιωπή του στην κορυφή της πυραμίδας της Ελληνικής διαιτησίας. .
Τα έχεις κάνει σαλάτα με αποκορύφωμα τον διαιτητή Βοσκάκη που πρόλαβα και έγραψα μόλις τον είδα να διαιτητεύει τον πρώτο του αγώνα. Ότι είναι κατάλληλος για σημαιοφόρος σε παρελάσεις


Και πέτυχα διάνα στις προβλέψεις μου αφού ο άνθρωπος αποβάλει ακόμα και τους ποδοσφαιριστές που πάνε να του δώσουν συγχαρητήρια. Βέβαια κατάλαβε ότι ήταν ειρωνικά αφού κανένας όσο κουτός και να είναι δεν μπορεί να μη καταλάβει ότι είναι αδιανόητο να σφάζεις μια ομάδα  με μάχαιρα του χασάπη και να έρχεται το θύμα και να σου δίνει το χέρι του για το επίτευγμά σου.
Έφτασες την διαιτησία σε σημείο που δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία της.  Εσύ ξεπεράσατε και τον μακαρίτη τον Ανδρέα  Βγενόπουλο το παππού του σημερινού που ως πρόεδρος της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Αθηνών δεν κρατούσε τα προσχήματα όταν επρόκειτο να ευνοήσει την ομάδα του Παναθηναϊκού.
Αλλά όμως υπήρχε ένα όριο που δεν μπορούσε να ξεπεράσει.
Τώρα εσύ με την παρέα σου που ο καθένας έχει και την δική του και όχι ευχάριστη ιστορία τα ισοπέδωσες όλα.
Αφού δεν κρατάτε  το παραμικρό πρόσχημα σαν να μας λες έχω και καρπούζι και μαχαίρι και τους σπόρους του καρπουζιού Και όποιος διαιτητής ευνοήσει ομάδα που τολμά να διεκδικεί το πρωτάθλημα από τον ιδιοκτήτη του πάει στο ψυγείο όχι για να συντηρηθεί αλλά για να συνετισθεί.


Γιώργο  Δούρο


Είμαι της γνώμης ότι μια παραίτησης σου  θα είναι μια πράξης ανταπόδοσης σε όλα αυτά που η διαιτησία τόσα πολλά σου έχει προσφέρει . Κατεβάσατε όλοι σας την διαιτησία τόσο χαμηλά που δεν υπάρχει πλέον άλλο σκαλί για να κατέβει.
Η παραμονή σου στο πόστο αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις  επίγνωση του κακού που δημιουργείς προσωπικά στην Ελληνική διαιτησία.
Είμαι βέβαιος αν παραμείνεις στη θέση αυτή και μετά από λίγο καιρό αναγκαστείς από την γενική κατακραυγή και φύγεις θα αναγκαστούν οι αρμόδιοι να καλούν ξένους διαιτητές για να διευθύνουν τους αγώνες  πρωταθλήματος όπως γινόταν πριν από πενήντα χρόνια.
Η μαύρη αυτή εποχής για την Ελληνική διαιτησία δυστυχώς για σένα θα έχει την υπογραφή σου.    
Οι  εμφανίσεις των διαιτητών του περασμένου Σαββατοκύριακου αποδεικνύουν την ανυπαρξία της Ελληνικής διαιτησίας.
Προσωπικά περίμενα μετά τον τελικό του Κυπέλλου της ντροπής ότι δεν θα είχατε το κουράγιο να εμφανιστείτε και πάλι στη θέση σας .
Έπεσα έξω. Μα κάποιος πολιτικός που δεν θυμάμαι το όνομα του είχε πει για την εξουσία ότι είναι γένους θηλυκού που σε εγκαταλείπει … Και αυτός για σένα θα είναι ο πιο τραγικός επίλογος.