Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας

Ο εικονιζόμενος είναι ηθοποιός που έπαιζε το ρόλο του Ιαβέρη στο κοινωνικό Ευαγγέλιο του Βίκτορα  Ουγκώ "Οι άθλιοι"
Το έργο αυτό γράφτηκε το 1862 . Και μετά από 151 χρόνια ήρθε τον ρόλο αυτόν να τον παίξει κάποιος κύριος που ονομάζεται  Δημήτρης Δημόπουλος που η ένωσης τον όρισε παρατηρητή του αγώνα Ελλάδας  Βέλου και Παννεμεατικού.
Για; να είσαι σωστός πρέπει να γνωρίζεις το αντικείμενο που σε όρισαν να υπηρέτησης
Ο αξιότιμος κ. Δημόπουλος άσχετος με το αντικείμενο προσπάθησε να εντυπωσιάσει και αμέσως ζήτησε να φύγουν από τον χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη τους δυο δημοσιογράφους που εκτελούσαν και καθήκοντα  φωτογράφων. Που όμως ήταν υποχρεωμένοι να έχουν πάρει άδεια από την οργανώτρια αρχή που εδώ είναι η ένωσης όπως ο Κ Α Π ορίζει.
Και ο τηρητής των νόμων και διατάξεων ζήτησε από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους να τηρήσουν τον Κ Α Π που σημαίνει Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου.
Που όμως στο άρθρο 13 παράγραφος 6 ορίζει
Μέσα στο χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη ο παρατηρητής επιτρέπει βάσει καταστάσεων που του παραδίδουν τα διαγωνιζόμενα σωματεία  να εισέρχονται και να παραμένουν εφόσον του επιδείξουν την ταυτότητα τους (αστυνομική ή επαγγελματική ΜΟΝΟ τα εξής πρόσωπα
α) ο γιατρός του αγώνα και ένας γιατρός κάθε ομάδας.
β) Ένας εκπρόσωπος της κάθε ομάδας
γ) φυσικοθεραπευτής της κάθε ομάδας
δ)_ ο προπονητής κάθε ομάδας και ο τυχόν βοηθός του
ε) Δυο τραυματιοφορείς.
Ο παρατηρητής έπραξε σωστά βγάζοντας έξω από τον χώρο τους δυο δημοσιογράφους  ( Δελή και Καλλίρη)  αλλά υπέπεσε σε κραυγαλέο παρανομία αφήνοντας μέσα  και στον πάγκο του παρατηρητή τον αδελφό του διαιτητή και τον παρατηρητή διαιτησίας.
Αν κάποιοι έπρεπε να μείνουν μέσα στον χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη ήταν οι δυο δημοσιογράφοι που το έργο τους ( του φωτογράφου) είναι γνωστό από τις εφημερίδες των. Παραδέχομαι ότι θα ήταν όχι τυπικά σωστή απόφαση  αλλά υπήρχε μια δικαιολογία τραβηγμένη . Η παραμονή όμως του παρατηρητή διαιτησίας και του αδελφού διαιτητή ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ
Βέβαια η ένωσης διοικεί όπως αυτή ορίζει αφού οι παρατηρητές της ( Γιάννης Σούκουλης) υβρίζουν ακόμα και τους βοηθούς των διαιτητών  Εδώ καλή νύχτα να έχετε κ. Βαφειάδη που εδώ και δεκαπέντε μέρες σιωπάτε.
Οι κωδωνοκρούστες λοιπόν των αγώνων που είναι οι δημοσιογράφοι μια και χωρίς αυτούς κανένας δεν θα τους ήξερε  είναι παράνομοι και οι συμπέθεροι νόμιμοι.
Και μετά η αιτία όλων των δεινών είναι ο Νικηφόρος.
Και γράφοντας όλα αυτά πως να μη θυμηθείς τα σοφά λόγια του Γιώργου Σουρή   .
Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν

δεν ξέρομε τι λέγεται ντροπή.