Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ο Ιβάν Σαββίδης παίρνει στο Κρεμλίνο, Ρουβά, Αργυρό και Ασλανίδου



Σαββίδης - Ρουβάς
Μεγάλη αποστολή στη Μόσχα οργανώνεται με πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη την ερχόμενη Κυριακή.
Στο πλαίσιο των εορτασμών του έτους «Ελλάδα-Ρωσία 2016» ετοιμάζεται στην ρωσική πρωτεύουσα ένα μεγάλο πάρτι στο οποίο θα τραγουδήσουν η Μελίνα Ασλανίδου, ο Σάκης Ρουβάς, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και διάφορα ποντιακά συγκροτήματα.
Θα συμμετέχουν επίσης:
Οι «Μωμόγεροι» του Κώστα Αλεξανδρίδη
η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων
ο Κώστας Ζώης με την ομάδα του
ο Σύλλογος Επταμύλων από τις Σέρρες
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00, με την Ανδρική Χορωδία του Πατριαρχείου Μόσχας με το «Παλαιό ρωσικό άσμα» και την πολύ γνωστή Βυζαντινή Χορωδία «Θεσσαλονικείς Υμνώδοι» με τον μαέστρο Ιωάννη Λιάκο.
Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος επίσης το Ακαδημαϊκό Χορευτικό Συγκρότημα «Ιγκόρ Μοϊσέγεβ», με το πρώτο επαγγελματικό χορευτικό συγκρότημα, που ασχολείται με την καλλιτεχνική ερμηνεία και προώθηση του φολκλορικού χορού των λαών του κόσμου, καθώς και οι κορυφαίοι Πόντιοι λυράρηδες, αδερφοί Τσαχουρίδη με τη συνοδεία λαϊκού συγκροτήματος ποντιακών χορών.
Θα συνεχίσουν, αστέρια  της ρωσικής και ελληνικής μουσικής όπως και η διάσημη τραγουδίστρια της Ρωσίας, Ταμάρα Γκβερντσιτέλι.
Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος επίσης, οι συμπατριώτες μας από τη Μόσχα, ο πιανίστας Νίκος Σαββίδης και η τραγουδίστρια, Ξένια Γεωργιάδη.
Η μεγαλοπρεπής εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους 6.000 προσκεκλημένους να επικοινωνήσουν με τη μεγάλη κουλτούρα των δύο χωρών.
Στο πάρτι θα βρεθούν Έλληνες υπουργοί και πολιτικοί οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν εκεί με τσάρτερ που ήδη έχει ναυλώσει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ