Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Το ότι θα επικρατήσει διαφάνεια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι όνειρο χειμωνιάτικης νύχτας

Διαφάνεια, νοικοκυροσύνη και τάξη θα επικρατήσει στο αθλητικό τοπίο της χώρας μας.Είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

" ...ρωτήσατε γι αυτά τον εικονικό Μιχάλη Τσιχριτζή "




Αναλυτικά όσα είπε  ο Αυγενάκης:


Αυγενάκης 

«Εάν, υπό τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε πλέον με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, δεν σπεύδαμε να τα ενισχύσουμε, να εκταμιεύσουμε αμέσως τα 12 εκατ. και να τα διαθέσουμε για να στηριχθούν, θα λειτουργούσαμε ως “τιμωροί”, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με την πολιτική και τη φιλοσοφίας μας. Άλλωστε, η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τα οφέλη που θα αποκομίζει η κοινωνία, ο καθένας μας από κάτι τέτοιο, είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας.

Κι εδώ μιλάμε πλέον για την “επιβίωση” των σωματείων. Κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό, λοιπόν, θα υπάρξει μόνο ένα κριτήριο καθορισμού του ποσού για κάθε σωματείο που έχει ολοκληρώσει την αίτηση του στο Μητρώο: Το πόσα αθλήματα καλλιεργεί, φυσικά με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Μου αρέσει αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον υπουργό του Αθλητισμού κ. Αυγενάκη που από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης του είχα γράψει ότι από ποδόσφαιρο δεν έχει μυρωδιά. 

" θα υπάρξει μόνο ένα κριτήριο καθορισμού του ποσού για κάθε σωματείο που έχει ολοκληρώσει την αίτηση του στο Μητρώο: Το πόσα αθλήματα καλλιεργεί, φυσικά με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση."

Αν λάβουμε ως παράδειγμα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που υπάρχει στην Κορινθία εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που μετριούνται με τα δάχτυλα της μιας παλάμης τα άλλα δεν έχουν το δικαίωμα ούτε έξω από το κτίριο που μοιράζει η πολιτεία τα χρήματα να περάσουν Να τα πάρει ο ΠΑΣ Κόρινθος και να τα δώσει στους γυρολόγους του Πειραιά για   να  παραθερίσουν στο νομό μας  γιατί από ποδόσφαιρο άστα να πάνε και πίσω να μη γυρίσουν.; Ή κανένα σωματείο τρίτης κατηγορίας για να συντηρεί μια ομάδα παλαιμάχων ;

Αυγενάκης 


Έτσι, σωματείο με ένα μόνο άθλημα, θα εισπράξει 2.500 ευρώ και 1.000 ευρώ επιπλέον για κάθε παραπάνω άθλημα.  Έως την Παρασκευή (6/11) το μεσημέρι είχαν ολοκληρώσει την κατάθεση της αίτησης τους 3.335 σωματεία τα οποία και θα ενισχυθούν άμεσα, ενώ 1.691 την είχαν ακόμα «ανοικτή» και εφόσον την ολοκληρώσουν, κατόπιν θα ενισχυθούν κι αυτά σε δεύτερο χρόνο.

Η λίστα των σωματείων και των χρημάτων που τους αναλογεί, βάσει αθλημάτων που καλλιεργούν και των ελέγχων που γίνονται από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ, θα αναρτηθεί διότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να κρύψουμε. Λειτουργούμε με διαφάνεια και όλα είναι στο φως. Να προσθέσω ότι από τις 3.335 ολοκληρωμένες αιτήσεις, είχαν ελεγχθεί 2.838 ως το μεσημέρι της Παρασκευής και 333 πληρούν όλα τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια!

Θέλω να συγχαρώ αυτά τα 333 απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα σωματεία που είναι πλέον εγγεγραμμένα στο Μητρώο και να ευχηθώ να εγγραφούν και όλα τα υπόλοιπα, θεραπεύοντας τις ελλείψεις τους. Τόσο οι υπηρεσιακοί μας, όσο και οι συνεργάτες μου, εργάζονται συνεχώς προκειμένου να διευκολύνουμε σε κάθε βαθμό τα σωματεία για να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους και να εγγραφούν, ει δυνατόν, όλα στο Μητρώο. Διαφάνεια, νοικοκυροσύνη, τάξη στο αθλητικό τοπίο της χώρας μας. Είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό».

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Κύριε Υπουργέ δηλώσατε ότι από 3335 σωματεία τα απολύτως νόμιμα είναι τα 333 Αν ψάξετε κάπου θα βρείτε ότι και αυτά κάπου χωλαίνουν Γιατί τα ποδοσφαιρικά σωματεία που αγωνίζονται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι χειρότερα από τα επαγγελματικά Γιατί την γραμμή την χαράσσει οι κατά τόπου ενώσεις που είναι χειρότερες και από την ταβέρνα της Τζαμάικας ένα έργο που έμεινε στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Που το θέμα ήταν να παραπλανούν από την ξηρά τα πλοία για να τα κουρσεύουν. Γιατί κ. Υπουργέ εδώ στην Κορινθία η ένωσης ληστεύει και έννοιες που είναι ότι το χειρότερο Και αυτά συνεχώς τα καταγγέλλω και κανένας δεν τολμά να με απαντήσει. Και ο Γιώργος Φλωρίδης ήταν άσχετος με το ποδόσφαιρο αλλά τόλμησε και τα μέτρα που έλαβε χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος να κόψει κεφάλια.