Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Η Ε Π Ο έχει κηρύξει τον πόλεμο των διαιτητών στην Πελοπόννησο και δαφνοστεφανώνει πιστά όργανα της.


 Η διαιτησία στην Πελοπόννησο φανερώνει την γύμνια πέντε ενώσεων που στερούνται ακόμα και το σώβρακο τους.  



Έκανα μια μελέτη γύρω από την διαιτησία των νομών Πελοποννήσου την εικοσαετία 1979 μέχρι το 1999 της πρώτης εθνικής κατηγορίας και έβγαλα ένα πολύ θλιβερό συμπέρασμα.  για πέντε νομούς  που ενώ έχουν γράψει διαιτητική ιστορία Και  σήμερα να έχουν τα Γρεβενά διαιτητή στην πρώτη εθνική κατηγορία  και  να μη έχουν :

Η ένωσης Πατρών που στην εικοσαετία 1979 -- 1999   έχει να μας παρουσιάσει τους διαιτητές  Μεσσαλά --Ιωάννου -- Χρυσοβέργη -- Φιλιππίδη  και τον Δημητρόπουλο, Και  με πληθυσμό 298.000 ο νομός της Αχαΐας. 

Ο νομός Ηλείας με την ένωση της  και αυτός έχει να μας παρουσιάσει τον Γιώργο Αστερή αδελφό του δικού μας Ηλία και τον Κοτρούλη και τον Κοσμόπουλο Και μέσα σ έναν πληθυσμό 155.000 κατοίκων η επιτροπή να μη μπορεί να βρει έναν ικανό που θα μπορούσε να σφυρίξει αγώνες της Σούπερ Λίγκα. 

Και ερχόμαστε στο νομό Μεσσηνίας που εκεί άρχοντας ήταν ο Άρης ο Σταθόπουλος πρόεδρος της ένωσης και μόνιμο μέλος του Δ Σ της Ε Π Ο. Που έκανε ακόμα και διεθνή τον Πέτρο Κωνσταντινέα που ο κανονισμός ρητά αναφέρει ότι για να γίνεις πρέπει να γνωρίζεις μια ξένη γλώσσα, Και αυτός απέδειξε και στην αίθουσα της βουλής αλλά και στις τηλεοπτικές εκπομπές ότι δεν γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα. Και είχε το περίσσιο θράσος να υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία στην διαιτησία. Ένας νομός με 176.000 κατοίκους και με διαιτητή τον Δέδε  και τον Χρονόπουλο   σήμερα να μη υπάρχει κανένας που να εκπροσωπεί τον ιστορικά και ποδοσφαιρικά νομό. 

Και ερχόμαστε  στο νομό Λακωνίας με τον Σπύρο Παπαδάκο να αποτελεί την διαιτητική ιστορία του Νομού. Σήμερα να μη υπάρχει κανένας που να θέλει ή να μπορεί να πάρει την σκυτάλη και να συνεχίσει την διαιτητική ιστορία του νομού με τους 89.000 κατοίκους. 

Και άφησα τον δικό μας νομό τελευταίο για να μπορέσω να αναπτύξω τις σκέψεις που έχω σχηματίσει   να τους παρακολουθώ αγωνιζόμενους   αν και κάποτε  ένα προσκοπάκι επαγγελματίας δημοσιογράφος είπε ότι είμαι δημοσιογράφος του καναπέ.  Θεωρώ τον Γιώργο Δούρο πολύ μεγάλο διαιτητή αν και το σώμα του δεν τον βοηθούσε Και αποτυχημένο να τους διοικήσει. Και ερχόμαστε στον άλλο μεγάλο τον Γιώργο Δασκαλόπουλο που αν είχε γεννηθεί στην Αγγλία θα ήταν μια παγκόσμια πρώτη σφυρίχτρα. Λόγω ιδιοσυγκρασίας μου είναι αδιανόητο να διαπιστώσω ότι θα υπάρξει "κατευθυνόμενο ¨ σφύριγμα  από τον Καλαματιανό.. Και έρχεται εδώ να κουμπώσουν τα λόγια του αείμνηστου σοφού μου φίλο Γιάννης Στέφα που δεν ήθελε να τον διαιτητεύει ο Δασκαλόπουλος επειδή ήταν φίλος  του και μπορεί να νομίζει ότι με ευνοεί με αδικήσει. 
Σήμερα στην ΄δύναμη των διαιτητών της ένωσης μας έχουμε έναν προικισμένο διαιτητή τον Γιάννη τον Ρούτση που κάποτε είχα γράψει πολλά εναντίον του γιατί ήταν πειθήνιο όργανο της Νοταρά 48. Όταν σφύριζε ότι έβλεπε έγραψα ότι έχουμε στην ένωση της Κορινθίας έναν μεγάλο διαιτητή. Και έχω τις γνώσεις να κρίνω γιατί υπήρξα και διαιτητής της ένωσης Αθηνών και έχω δει τους μεγαλύτερους διαιτητές να σφυρίζουν Και έχω βγάλει ένα συμπέρασμα. Μόνο ο Άγγλος διαιτητής ποτέ δεν κάνει σκόπιμα σφυρίγματα. 

Αυτοί είναι οι πέντε νομοί που δεν έχουν διαιτητή στην Σούπερ Λίγκα. Θα ασχοληθώ με τους νομούς Αργολίδος και Αρκαδίας και τα διαιτητικά φυντάνια των. Γιατί γράφω ονόματα και όχι εκθέσεις