Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Νούμερο 2 στον κόσμο ο Ηλίας Ηλιάδης

Τους πιο δημοφιλείς τζουντόκα στον πλανήτη ανάδειξε το Νο 1 site στον κόσμο με ειδικότητα στο άθλημα και ο Ηλίας Ηλιάδης φιγουράρει στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης, πίσω απ τον Τεντί Ρινέρ. 

Παραμένοντας αήττητος από το 2010 και έχοντας οκτώ συνεχόμενους τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Ρινέρ βελτίωσε φέτος την τεχνική του και αναδείχθηκε πρώτος στη σχετική λίστα. 

Όσον αφορά τον Έλληνα πρωταθλητή, χρυσό Ολυμπιονίκη της Αθήνας το 2004 και χάλκινο στο Λονδίνο το 2012, παρά τους τραυματισμούς του, παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής. 

Όπως τον χαρακτηρίζει το site, «ο Ηλιάδης παραμένει ένας υπερήρωας του τζούντο, παράδειγμα για πολλούς αθλητές, οι οποίοι τρέφουν μεγάλο σεβασμό για αυτόν». 

Τρίτη στη λίστα είναι μία πρώην τζουντόκα, αλλά εξαιρετικά δημοφιλής αθλήτρια, η Ρόντα Ράουζι, η οποία μεταπήδησε στο MMA. 

Ο Ανταντίλι Τσκρισβίλι είναι στην τέταρτη θέση της λίστας. 

Η πρώτη γυναίκα της λίστας, η οποία παραμένει ενεργή στο άθλημα, είναι η Μαλίντα Κελμέντι, έχοντας χάσει φέτος τον τίτλο της κορυφαίας στα 52 κιλά. 

Ο Μπέκα Γκβινιασβίλι βρίσκεται στο Νο6, ενώ στο Νο7 είναι ο Γκεόργκι Ζανταράια και στο Νο8 ο Κρίστιαν Τοτ. Στο Νο9 και το Νο10 βρίσκονται δύο Ιάπωνες, ο Σοχέι Όνο και ο Ναοχίσα Νακάτα αντίστοιχα.