Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Μια τρικλοποδιά οδήγησε ένα Σύριο πρόσφυγα προπονητή στα νκαθήκοντα του


H προκλητική κίνηση μιας γυναίκας οπερατέρ που βρισκόταν στα σύνορα της Ουγγαρίας να βάλει τρικλοποδιά σε πρόσφυγα που μετέφερε μικρό παιδί και να τον ρίχνει στο έδαφος, έκανε το γύρο του κόσμου. Το δράμα του μικρού, του αδερφού του, αλλά και του πατέρα του ευαισθητοποίησε τον ποδοσφαιρικό κόσμο με τη Ρεάλ να καλεί στο "Μπερναμπέου" την οικογένεια από τη Συρία.

Ο Οσάμα Αμντούλ Μόσεν ζει πλέον στην Ισπανία κι έχει ξεκινήσει καριέρα του προπονητή. Πλησιάζει και το ντεμπούτο του. Στις 3 Γενάρη θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας του, Βιγιαβέρντε Μποετίτσερ ντε Χετάφε, απέναντι στη Σαντ Σουγκάτ Σπορτ, σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Καταλωνίας.

Το ματς διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, της Ένωσης Ισπανών Προπονητών, του δημαρχείου του Σαντ Σουγκάτ και του Πανεπιστήμιου του Ραμόν Γιουλ προκειμένου να ευαισθητοποίησει ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη για το προσφυγικό ζήτημα.

Τα καλά νέα για τον Οσάμα Αμντούλ Μόσεν δεν σταματούν εδώ, καθώς με ενέργειες της ισπανικής πρεσβείας, η γυναίκα και τα παιδιά του, που βρίσκονται στην Τουρκία, θα μπορέσουν σύντομα να βρεθούν στην Ισπανία. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δικαίωμα παραμονής στην Ισπανία έχει μόνον ο ίδιος κι ένας εκ των γιων του.