Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ανέστειλε ο Ιβάν Σαββίδης της λειτουργίας της Ακαδημίας του Ροστ'οφ


Tην αναστολή της λειτουργίας της ακαδημίας που ίδρυσε ο Ιβάν Σαββίδης στο Ροστόφ πριν από εννιά χρόνια αποφάσισε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όπως δήλωσε σε εφημερίδα της περιοχής και πιο συγκεκριμένα στην Komsomolskaya Pravda Rostov, παρά το γεγονός ότι του έστειλαν επιστολή οι γονείς από τα 200 παιδιά της ακαδημίας, ο ίδιος αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία της, και εξήγησε τους λόγους:

«Το σχέδιο δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα. Τώρα ψάχνω για μία λύση. Η ιδέα γεννήθηκε για να δημιουργήσουμε μια παιδική ακαδημία ποδοσφαίρου, βασιζόμενη στις νέες τεχνολογίες. Για πρώτη φορά στη Ρωσία άνοιξε ένα σχολείο με βάση την εμπειρία του Βελιγραδίου. Καλέσαμε τους κορυφαίους ειδικούς, καθηγητές, που ανέπτυξαν μια μέθοδο για την δημιουργία νεαρών ποδοσφαιριστών, με ηλικία από επτά χρόνια και άνω».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στον ιδιοκτήτη της Κράσνονταρ (βρίσκεται πολύ κοντά στο Ροστόφ) Σεργκέι Γκαλίτσκι, ο οποίος έκανε αυξημένες προσφορές σε καθηγητές και προπονητές και τους πήρε στην ομάδα του.

Όπως τόνισε επίσης ο Σαββίδης, το ετήσιο κόστος λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ακαδημίας ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ρούβλια, ποσό το οποίο είναι διατεθειμένος να τα δώσει για κάποια άλλη μορφή σχολικού αθλητισμού στην πόλη του Ροστόφ