Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Το Σύμφωνο Συμβίωσης ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και καταψηφίστηκε από την συμπολίτευση




Διαβάζω :

Τελικά το Σύμφωνο Συμβίωσης υπερψηφίστηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σε μία ημέρα που από το πρωί ήταν γεμάτη ένταση.

Στην ψηφοφορία επικράτησε το απόλυτο χάος σε σημείο που οι ψηφολέκτες χρειάστηκαν πάνω από μία ώρα για να βγάλουν τελικό αποτέλεσμα. Τελικά το Σύμφωνο Συμβίωσης πέρασε με τις ψήφους των βουλευτών σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ, της Ένωσης Κεντρώων και με ολίγη Νέα Δημοκρατία (194 ψήφοι).

Από την ψηφοφορία αυτό που έμεινε ήταν το χάος που επικράτησε στη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν εμφανίστηκε απλά διχασμένη, αλλά παντελώς διάσπαρτη με τους βουλευτές να προκαλούν πονοκέφαλο στους ψηφολέκτες. Ηχηρές απουσίες, πολλά όχι, πολλά όμως και τα ναι με την αξιωματική αντιπολίτευση να δείχνει για πρώτη φορά τέτοια ασυεννοησία.

Ναι στα άρθρα από 1 έως και 14 που αφορούν το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, από τη ΝΔ τάχθηκαν τελικά 17 βουλευτές οι: Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Kεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης (όχι στο 7), Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κατερίνα Παπακώστα, Σίμος Κεδίκογλου , Κώστας Τασούλας (εκτός από τα άρθρα 9-10 και 11), Νίκος Παναγιωτόπουλος (εκτός από τα άρθρα 9-10 και 11), Χρήστος Δήμας και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Οχι σε όλα τα άρθρα που αφορούν το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκαν 27 γαλάζιοι βουλευτές, οι : Αννα Καραμανλή, Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος (εάν και ψήφισε ναι επί της Αρχής), Κώστας Βλάσης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Αθανάσιος Μπούρας, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μάνος Κόνσολας, Τάσος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεζυρόπουλος, Βασίλης Γιόγιακας, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Κασαπίδης, Γιάννης Βρούτσης, Χρήστος Κέλλας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου (όχι σε όλα εκτός του 15), Χρήστος Μπουκώρος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Καρασμάνης , Κωστας Κουκοδήμος, Φωτεινή Αραμπατζή, Στέργιος Γιάννακης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Βαγιενάς, Νότης Μηταράκης.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν 29 βουλευτές της ΝΔ οι: Σταμάτης Δημήτριος, Βασίλης Κικίλιας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Αδωνης Γεωργιάδης, Σοφία Βούλτεψη, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Αδριανός, Γεώργιος Στύλιος, Γεωργία Μαρτίνου, Βαγγέλης Μπασιάκος, Κώστας Κοντογιώργης, Κώστας Τζαβάρας, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελένη Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου, Κώστας Τσίαρας , Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης , Καραμανλή Κώστας του Αχιλλέα, Κωνσταντίνος Σκρέκας , Χρήστος Σταικούρας , Γιάννης Αντωνιάδης.

Από τους ΑΝΕΛ που καταψήφιζαν τις σχετικές διατάξεις,  διαχωρίστηκαν οι βουλευτές Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρης και η Έλενα Κουντουρά που ψήφισαν «Ναι», ενώ ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος απουσίασε από την ψηφοφορία.

«Οχι» στα άρθρα που αφορούσε το σύμφωνο συμβίωσης ψήφισε και ο Ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσαν πάντως και οι πολλές απουσίες των βουλευτών του ΚΚΕ, που η θέση του κόμματος ήταν να καταψηφίσει τις διατάξεις που αφορούσαν το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλών ζευγαριών


Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Παρατηρώ ότι πολλοί έχουν δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που απουσίασαν από τη βουλή ή δεν ψήφισαν και κάνουν την παλαβή για κάτι που έχει τεράστια σημασία και κανένας δεν γράφει ούτε λέει το παραμικρό 
Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα την χώρα μας την κυβερνά μια κυβέρνηση που απαρτίζεται από 153 βουλευτές σήμερα  Ήταν η πλειοψηφία  155 πλην όμως "λάκισαν ¨δυο ( Παναγούλης - Νικολόπουλος) και φτάσαμε στους 153 
Από αυτούς ψήφισαν οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και τρεις από τους Α ΝΕΛ ( Παπαχριστόπουλος- Ζουράρης --Κουντυουρά που είναι και υπουργός) 
Και όχι ψήφισαν πέντε 
Και αυτοί που γνωρίζουν την πράξη που ονομάζεται πρόσθεση έχουμε 145+3= 148 βουλευτές ψήφισαν  ναι Που με απλά λόγια το νομοσχέδιο δεν πέρασε με την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά με το δεκανίκι της αντιπολίτευσης όπως και τον Αύγουστο .
Εκείνο όμως που όλους εντυπωσίασε ήταν η απουσία του κ. Καμμένου από την ψηφοφορία αλλά όλοι ησυχάσαμε μια και τον είδαμε στο Υπουργικό συμβούλιο. Αυτός λοιπόν ο Ιαβέρης της νομιμότητας που θα κλείσει φυλακή όλους τους πολιτικούς που παρανόμησαν 
Ρωτώ αν στη θέση που σήμερα είναι η Νέα Δημοκρατία ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα γινόταν μέσα αλλά και έξω από την βουλή