Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ο Αλαϊν Μπαρόχα τερματοφύλακας της Α Ε Κ: "Όλοι στην Α Ε Κ προσπαθούμε για το καλύτερο



Αν και βασικός στην ΑΕΚ ο Αλαϊν Μπαρόχα διχάζει συχνά τους οπαδούς της με τις εμφανίσεις του - πότε είναι εξαιρετικός και εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και πότε αποτελεί... πηγή κινδύνων για την εστία του. 

Ο 26χρονος τερματοφύλακας σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην Real News αποτιμά την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, αξιολογεί τις δικές του επιδόσεις και αισιοδοξεί πως θα εξακολουθήσει να φορά τα χρώματά της και μετά από το καλοκαίρι (σ.σ. αγωνίζεται ως δανεικός από την Καράκας της Βενεζουέλας).

"Όλοι στην ΑΕΚ προσπαθούμε για το καλύτερο -φυσικά θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιους βαθμούς παραπάνω, ωστόσο στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες" θα πει αρχικά και συνεχίζει: 

"Εγώ, πάντως, είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία μου. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα μέρος αυτής της ομάδας και όλοι με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο". 

Στην ερώτηση, με τι θα είναι ικανοποιημένος όταν τερματίσουν οι υποχρεώσεις το καλοκαίρι και τι θα θεωρήσει ως αποτυχία, απαντά πως "σαν ΑΕΚ έχουμε πάντα στόχο τις πρώτες θέσεις, όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα. Αν δεν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, ο στόχος θα είναι η δεύτερη θέση και η Ευρώπη. Και βέβαια το Κύπελλο, το οποίο θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε".

Έως τώρα, πάντως, οι προσδοκίες του κόσμου της "Ένωσης" για πρωταγωνιστική πορεία δεν επαληθεύονται, άραγε πόσο τον προβληματίζει αυτό; "Εμείς έχουμε πάντα ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διαφορά, αλλά πάντα υπάρχει χρόνος να πλησιάσουμε και να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ" το σχόλιο του Λατίνου γκολκίπερ. 

Όσο για εκείνους που τον αμφισβητούν, απαντά πως "καθημερινά δίνω το 100% στις προπονήσεις και στους αγώνες και νομίζω ότι με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθώ ακόμη περισσότερο. Είμαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία μου".

Εδώ και λίγο καιρό άλλαξε ο προπονητής, με τον Γκουστάβο Πογιέτ να αντικαθιστά τον Τραϊανό Δέλλα. Ο ίδιος εντοπίζει διαφορές στον τρόπο δουλειάς τους; "Κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο σκέψης και τη δική του νοοτροπία. Αλλά και τον δικό του τρόπο δουλειάς. Και οι δύο, πάντως, προσπαθούν να πάρουν το καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές". 

Όσο για το αν έχει ήδη ενημερωθεί αναφορικά με την προοπτική παραμονής του στο "κιτρινόμαυρο" δυναμικό και μετά από το καλοκαίρι, δηλώνει ότι "προς το παρόν ανήκω στην ΑΕΚ και το μόνο που με νοιάζει είναι να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο σύλλογος. Έχουμε έξι μήνες ακόμη για να δούμε τι θα γίνει. Πιστεύω, όμως, ότι θα συνεχίσω στην ομάδα". 

Κλείνοντας την κουβέντα, εύχεται ο τραυματισμός του στο χέρι (σ.σ. κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού) να μην τον κρατήσει για πολύ εκτός δράσης, αν και η ενημέρωση από το ιατρικό ρεπορτάζ κάνει λόγο για αποχή ενός τουλάχιστον μήνα.