Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ισονομία ζητά από τον πρόεδρο της Ε Π Ο ο Υπουργός Αθλητισμού Όνειρο Χριστουγεννιάτικο

Ουκ έστιν ουδέν των εν  ανθρώποις ίσον 
           (Τίποτα δεν είναι ίσο στα ανθρώπινα )
                                                  Ευριπίδης 




Συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα και η συζήτηση δεν αφορούσε μονάχα το ζήτημα της ενιαίας εφαρμογής του πειθαρχικού δικαίου, αλλά και άλλα θέματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά του υφυπουργείου, κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα τελευταία γεγονότα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Η μη ενιαία εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου της ομοσπονδίας συζητήθηκε ανάμεσα στους δυο άνδρες και αφορά την (διαφορετική) στάση του διαιτητή στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και στο Ατρόμητος - Πανιώνιος, όπου είχαμε ρίψη φωτοβολίδων από την εξέδρα. Θυμίζουμε μάλιστα ότι ο Παναθηναϊκός, που τιμωρήθηκε για όσα έγιναν στο αιώνιο ντέρμπι, έστειλε επιστολή στον κ. Κοντονή κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, το γεγονός αυτό προκαλεί κρούσματα βίας και σοβαρές αντιδράσεις από τον φίλαθλο κόσμο και για το λόγο αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας την άμεση συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων στους υφιστάμενους κανονισμούς της ομοσπονδίας. Εν ολίγοις, να υπάρχει ίση αντιμετώπιση όλων των ομάδων.

Από την πλευρά της ΕΠΟ τονίζεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπισή τους. Οι δυο άνδρες τα είπαν και για το ζήτημα της βίας, αλλά και για τα χειραγωγημένα παιχνίδια.

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Καλά από τον κ. Πρόεδρο της Ε Π Ο δεν έχουμε καμία απαίτηση. Ο άνθρωπος έχασε τις εκλογές της ένωσης Ξάνθης και έχει το θράσος να παραμένει πρόεδρος της Ε Π Ο με την ανοχή του νέου προέδρου της Ένωσης 
Που σημαίνει συναλλαγή και τίποτα άλλο 
Και να θέλεις κ. Υπουργέ να υπάρχει ίση μεταχείριση των ομάδων αυτό είναι αδύνατο.
Γιατί οι διαιτητές που έχει ανεβάσει ψηλά στην ιεραρχία η Ε Π Ο σε βάθος χρόνο είναι τόσο ανίκανοι που δεν μπορούν να χωρίσουν ούτε δυο βοδιών άχυρα. Και επομένως αδυνατούν να διευθύνουν ένα παιχνίδι και να αποδώσουν δικαιοσύνη
Το σύστημα λοιπόν ήθελε να υπάρχουν άβουλα όργανα για να μπορούν να τους ελέγχουν. Και το σπουδαιότερο αυτοί που έρχονται από την Β εθνική κατηγορία είναι χειρότεροι μια και το σύστημα κατόρθωσε να κάνει εκκαθαρίσεις και οι σωστοί να πάνε σπίτι τους ή να παίζουν τοπικά πρωταθλήματα ( Δασκαλόπουλος -- Αστερής )
Όλοι σκέφτονται ν αλλάξουν τον κόσμο αλλά κανείς δεν σκέφτεται ν αλλάξει τον εαυτό του 
                                        ΛΕΩΝ ΝΙΚΟΛΑΓΙΕΒΙΤΣ ΤΟΛΣΤΟΪ