Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Συμφωνία Παναθηναϊκού -- Πανιωνίου για τον Μπουμάλ




Με την απόκτηση του Ολιβιέ Μπουμάλ ο Παναθηναϊκός προσθέτει στο δυναμικό του έναν ποδοσφαιριστή που τον ήθελε πολύ χωρίς να βάλει άμεσα βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Από την άλλη πλευρά όμως και ο Πανιώνιος βγαίνει ιδιαίτερα ωφελημένος ιδίως σε μια περίοδο που οι Νεοσμυρνιώτες προσπαθούν να βελτιώσουν την οικονομική θέση τους ενόψει των αδειοδοτήσεων της ερχόμενης σεζόν.
Το συνολικό τίμημα της μεταγραφής θα φτάσει τις 550.000 ευρώ, εκ των οποίων το ένα μέρος θα είναι υπό μορφή χορηγίας, ενώ κερδισμένος βγαίνει και ο ποδοσφαιριστής που αυξάνει σημαντικά τις απολαβές του.

Αναλυτικά οι όροι του deal των πρασίνων με τους κυανέρυθρους για τον Καμερουνέζο άσο περιλαμβάνει τα εξής:

1) Ο Παναθηναϊκός θα καταβάλει στον Πανιώνιο 300.000 ευρώ ως το καλοκαίρι του 2017 σε μηνιαίες δόσεις. Με αυτή τη συμφωνία οι πράσινοι δεν θα χρειαστεί να δώσουν άμεσα ένα μεγάλο ποσό αλλά πολλά μικρά, ενώ και οι κυανέρυθροι ικανοποιούνται απόλυτα διότι θα μπορέσουν να τακτοποιούν ανά μήνα διακανονισμένες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

2) Χορηγική συμφωνία ύψους 250.000 ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε να εξασφαλίσει χορηγία ή χορηγίες, κατά πάσα πιθανότητα για τη φανέλα της ομάδας, που θα φτάσουν το συγκεκριμένο ποσό.

3) Ο Μπουμάλ δεν θα παίξει στον επόμενο αγώνα των δύο ομάδων στις 17-18 Ιανουαρίου στη Λεωφόρο. Δεν θα αγωνιζόταν με τον Πανιώνιο απέναντι στο τριφύλλι καθώς είχε δηλωθεί για να εκτίσει την ποινή μιας αγωνιστικής λόγω καρτών και τώρα δεν θα αγωνιστεί λόγω της συμφωνίας. Θα βρεθεί απέναντι στην παλιά του ομάδα από τη νέα σεζόν, εκτός κι αν υπάρξει κάποια αναμέτρηση σε επόμενο γύρο για το κύπελλο.

4) Ο Μπουμάλ θα υπογράψει συμβόλαιο 2,5 ετών και το συνολικό κόστος του οποίου θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της εφορίας.

Σε καθαρά ποσά ο Καμερουνέζος θα εισπράξει 100.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο και από 200.000 ευρώ για κάθε χρόνο την επόμενη διετία. Συνολικά θα βάλει στον λογαριασμό του 500.000 ευρώ συν κάποια μπόνους στόχων.

Αντιθέτως, ο Πανιώνιος δεν διατήρησε ποσοστό στη μεταπώληση του ποδοσφαιριστή.