Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ο Βενγκέρ ψήφισε τον παίκτη της σεζόν

Βενγκέρ




Η Άρσεναλ για μία ακόμη χρονιά φαίνεται πως δε θα φτάσει στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ παρόλο που φέτος είχε τις δυνατότητες να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις το πρωτάθλημα δεδομένου της κακής χρονιάς που διανύουν οι Μάνστεστερ Σίτι, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ.

Και όμως οι «κανονιέρηδες βρίσκονται στη τρίτη θέση 13 πόντους μακριά από την πρωτοπόρο Λέστερ, την ομάδα έκπληξη της χρονιάς.

Ωστόσο, ο Βενγκέρ στο ερώτημα σε ποιον θα έδινε το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς επιλέγει χωρίς δεύτερη σκέψη τον Μεσούτ Οζίλ: «Είναι πιο αποτελεσματικός αυτή τη σεζόν. Έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες φέτος και σίγουρα έχει σκοράρει περισσότερα γκολ. Θεωρώ ότι από ένα παίκτη όπως ο Οζίλ περιμένεις 10-15 γκολ και ελπίζω ότι θα φτάσει τα 10 μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά σίγουρα αυτές είναι οι προσδοκίες από ένα τέτοιο παίκτη».

Ο Αλσατός μάλιστα διάλεξε τον Μεσούτ Οζίλ μέσα από μια λίστα από παίκτες που έχουν καταγράψει απίθανα στατιστικά τη φετινή χρονιά, όπως ο Καντέ, ο Μαχρέζ, ο Παγιέτ, ο Άλι και ο Βάρντι: «Όταν πρόκειται για δημιουργία φάσεων ο Οζίλ βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από τους υπόλοιπους. Οι ασίστ που μοιράζει σε συνδυασμό με τα γκολ που σκοράρει αποδεικνύουν ότι αξίζει αυτό το βραβείο».