Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Προσπαθούν να φτιάξουν την διαιτησία με χαλασμένα υλικά




Στη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Σούπερ Λίγκας, την ΕΠΟ και την πλευρά της FIFA έπεσε στο τραπέζι η πρόταση της Λίγκας για επαγγελματική διαιτησία.θέλουν να κάνουν μάλλον στα χαρτιά γιατί στα γήπεδα δεν τους συμφέρει να αποκτήσουν ελευθερία οι σκλαβωμένοι διαιτητές 

Την FIFA εκπροσώπησε ο Κωστάκης Κουτσοκόμνης που στο άκουσμα της πρότασης δεν ήταν καθόλου αρνητικός και μάλιστα στη βάση ότι η ΕΠΟ θα έχει την τυπική εποπτεία αλλά πρακτικά θα δέχεται τις εισιγήσεις της Σούπερ Λίγκας στο κομμάτι της διαιτησίας.

Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση το σχέδιο θα τεθεί υπόψη της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ήταν θετικά διακείμενος σε όσα ακούστηκαν και θα τα μεταφέρει, αλλά δεν είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση. Στην τελική ετυμηγορία της FIFA, κομβικό σημείο θα είναι αυτό της στάσης της ΕΠΟ, αφού θα συνεκτιμηθεί το αν θα τοποθετηθεί θετικά ή αρνητικά για το θέμα.

Ετσι κανείς δεν μπορεί να πει από τώρα με σιγουριά ποια θα είναι η ετυμηγορία.

Σε πρώτη φάση φαίνεται ,πάντως, ότι η FIFA δεν είναι αρνητική στο να υπάρξουν αλλαγές σε αυτό το μείζον και καθοριστικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο θέμα της διαιτησίας, ώστε να αλλάξει το κλίμα καχυποψίας που υπάρχει. Ομως, μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξει η στάση της ΕΠΟ.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Διαιτησία στη χώρα μας δεν μπορεί να φτιαχτεί μια και δεν υπάρχουν διαιτητές με ελεύθερα μυαλά αφου το σύστημα φρόντισε να έχει την διαιτησία υπό τον έλεγχο του και μάλιστα χωρίς καν να κρατά τα προσχήματα προωθεί τους διαιτητές που έχει φτιάξει και είναι ο ένας χειρότερος του άλλου και αν ξεφύγει κανένας και ξεωρίσει τον αφήνουν και του δίνουν να διαιτητεύσει αγώνες άνευ σημασίας. Για να φτιαχτεί η διαιτησία πρέπει να ανατιναχτεί όλο το οικοδόμημα και να σκαφτεί ακόμα και το οικόπεδο που στεγάζεται.