Κυριακή 24 Απριλίου 2016

H Λακωνία πανηγυρίζει για την άνοδο της Σπάρτης στη Football League


SPARTI



Ολη η Λακωνία γιορτάζει την άνοδο της ΑΕ Σπάρτη στη Football League. Παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και περίπου 1.200 οπαδών της η ΑΕ Σπάρτη επικράτησε με 1-0 το ΑΟ Λουτρακίου εκτός έδρας και κατέκτησε με το σπαθί της το εισιτήριο της ανόδου, γεγονός που πανηγυρίστηκε έξαλλα όχι μόνο στο Λουτράκι, αλλά και στην Σπάρτη, όπου προετοιμάζεται υποδοχή ηρώων για τεχνική ηγεσία και παίκτες.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Ηλιόπουλος στο 35ο λεπτό...

Με τη λήξη του παιχνιδιού παίκτες και κόσμος έγιναν ένα, για να πανηγυρίσουν τη δεύτερη σερί άνοδο της Σπάρτης, η οποία από το τοπικό πριν δύο χρόνια βρίσκεται πια στη Football League και προετοιμάζεται... ήδη, για το επόμενο άλμα, καθώς ο στόχος δεν είναι άλλος από την παρουσία της ομάδας, τα επόμενα χρόνια, στη Super League.

Οι ποδοσφαιριστές της Σπάρτης σήκωσαν στα χέρια τον πρωτεργάτη της επιτυχίας, τον τεχνικό της ομάδας, Σωτήρη Αντωνίου, ενώ την αποθέωση γνώρισε στα αποδυτήρια, όταν μετά το τέλος του αγώνα επισκέφτηκε παίκτες και προπονητή για να τους δώσει συγχαρητήρια για τη μεγάλο επιτυχία, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Mάλιστα, το αφεντικό των Λακώνων ευχήθηκε του χρόνου η ομάδα να πανηγυρίσει την άνοδο στη Super League, ενώ τόνισε ότι όλους τους περιμένει το καλοκαίρι σκληρή δουλειά.

Η ΑΕ Σπάρτη φρόντισε με το καλημέρα να δείξει τις άγριες διαθέσεις της.  Στο 5' ο Βιγαφάνε έκανε τη σέντρα αλλά ο Αναστασάκος δεν πρόλαβε τη μπάλα που κατέληξε στα χέρια του Διαμαντή. Δυο λεπτά αργότερα ο αρχηγός της «Μπάρτσα» βρήκε ιδανικά τον Αργεντινό, όμως ο τελευταίος αστόχησε από κοντινή απόσταση.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Βιγιαφάνε προσπάθησε να βρει στον Αναστασάκο μέσα στην περιοχή και την τελευταία στιγμή έδιωξαν οι αμυντικοί του Λουτρακίου. Τη λύση έδωσε τελικά ο Ηλιόπουλος στο 35'. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα αναπήδησε μπροστά από τον πορτιέρο του Λουτρακίου και ο Μεσσήνιος φορ χωρίς να δυσκολευτεί έκανε το 1-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου υπέρ της ΑΕ Σπάρτη ανάγκασε το Λουτράκι να βγει μπροστά και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μέχρι το 60΄ είχαν κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Το δεύτερο μέρος, πάντως, δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο η είσοδος του Γέσιτς ήταν καθοριστική για να πάρει τα ηνία η ΑΕ Σπάρτη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και το σφύριγμα της λήξης έδωσε το σύνθημα στις κερκίδες των φιλοξενούμενων για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Διαμαντής, Χουστουλάκης, Παπαναστασίου, Σιώκος, Μαυρέλης, Τσώκος, Παπουτσής Β. (58' Χατζηστάμου), Μάγγος, Κωβαίος, Παπουτσής Ν., Αποστολάκης.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Παναγιώτου, Γκαλίτσιος, Παρασκευαίδης, Κατσίκης (65' Μπιταξής), Κοιλιάρας, Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Βιγιαφάνε (60' Γέσιτς), Ηλιόπουλος (85' Αναστασόπουλος).