Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι και παίζει με ΠΑΟΚ για πρωτιά...


AEK
Άλλο ένα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ... ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα Η ΑΕΚ έστειλε με τριάρα (3-1) τρίτο τον τραγικό Παναθηναϊκό, τον προσπέρασε και πλέον η πρωτιά δείχνει να κρίνεται στον... τελικό με τον ΠΑΟΚ.
Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας με την έναρξη του αγώνα, αλλά την κυκλοφόρησε... επιφυλακτικά απέναντι στο πρέσινγκ που γινόταν ψηλά από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς και στην πρώτη τους επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ στο 5', ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ (1-0).
 Όσο περνούσε η ώρα, η εικόνα του αγώνα γύριζε υπέρ του Παναθηναϊκού, με την Ένωση να βγάζει γρήγορα σημάδια κόπωσης.Στο 20' ο Λουντ μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Μπεργκ μπροστά στην εστία δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Κουκουλάκη να καταλογίζει τελικά πως χρησιμοποίησε με πρόθεση το χέρι του για να σκοράρει και να του δίνει κίτρινη κάρτα, που είναι η 10η!
Στο ριπλέι φαίνεται ο Σουηδός να μην έχει καταρχήν πρόθεση και να βρίσκει η μπάλα περισσότερο στον ώμο του. Μάλιστα, ο Μπεργκ αντέδρασε έντονα, ζητώντας προς τον πάγκο της ομάδας του να γίνει αλλαγή!
Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μπεργκ πρωταγωνίστησε σε ακόμη μια φάση, όταν υποδέχθηκε μπαλιά του Βιγιαφάνιες, σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ (τράβηγμα) στον Κολοβέτσιο. Στο 37' ο Σουηδός έβγαλε τετ α τετ τον Λουντ, ο Φινλανδός έκανε το πλασέ με τη μια απέναντι στον Ανέστη, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ κατάφερε να αποκρούσει.
Κι αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει στις φάσεις που δημιούργησε, η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να τον... τιμωρήσει στο 40'. Σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, συνεργάστηκαν Μάνταλος, Σιμόες και Μπαρμπόσα, και ο τελευταίος απέναντι από τον Στιλ με ένα αριστερό σουτ έκανε το 2-0.
Μάλιστα, ακολούθησαν δύο ευκαιρίες για το 3-0 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου! Στο 44' ο Ντίντακ έκανε σέντρα, ο Τζιμπούρ έβαλε την προβολή, αλλά ο Μολέδο πρόλαβε να βάλει την κόντρα. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά σημαδεύοντας εξ επαφής το οριζόντιο δοκάρι, ενώ σε δεύτερο χρόνο ο Κολοβέτσιος σούταρε άουτ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Κουκουλάκης αποφάσισε να αποβάλει τον Βιγιαφάνιες. Όντας πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, ο Αργεντινός σήκωσε το πόδι του και βρήκε με το γόνατο τον Μάνταλο, με τον διαιτητή να τον τιμωρεί με κόκκινη για εκ προθέσεως κτύπημα, απόφαση που φαίνεται τραβηγμένη.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός έδειξε τη διάθεσή του να πιέσει για να μπει ξανά στο παιχνίδι και το πέτυχε σχετικά γρήγορα. Στο 54' ο Νάνο έκανε μια πολύ ωραία σέντρα από αριστερά, ο Λέτο έπιασε μια κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Και αυτή η φάση, πάντως, δεν είναι απόλυτα καθαρή, καθώς φαίνεται να έχει γίνει επιθετικό φάουλ στον Σιμόες. Τέσσερα λεπτά αργότερο ο Αργεντινός πέτυχε και δεύτερο γκολ, ωστόσο ακυρώθηκε σωστά γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ.
Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στο 66', όταν ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα, την άνοιξε για τον Τζιμπούρ, όμως ο Αλγερινός στο τετ α τετ πλάσαρε πάνω στον Στιλ. 
Τελικά το 3-1 ήρθε στο 69'. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ πλασαριστά προς τα έξω, ο Μπαρμπόσα έκανε ένα ξερό σουτ με τη μία και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ και αφού αυτή βρήκε και στον Μολέδο.
Η ΑΕΚ απείλησε στο 76', με τον Μπακάκη να κάνει ένα σουτ μέρα από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω μετά την επέμβαση του Στιλ. Αστοχο ήταν και ένα σουτ του Μπακάκη στο 79', έπειτα από πάσα του Πέκχαρτ.
Στο 83' ο Μπεργκ απείλησε ξανά με κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στόχο δεν κατάφερε να βρει ούτε ο Μάνταλος με σουτ μέρα από την περιοχή στο επόμενο λεπτό.
Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπεργκ προσπάθησε για ακόμη μια φορά να σκοράρει, με μια εκτέλεση φάουλ, αλλά απέκρουσε ο Ανέστης, με το 3-1 να μένει μέχρι το τέλος.
ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90' Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59' Μπακάκης), Μπαρμπόσα, Τζιμπούρ (79' Πέκχαρτ).
Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Νάνο, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Κουτρουμπής (41' Λέτο), Ζέκα, Λουντ (88' Κλωναρίδης), Μπουμάλ (46' Αμπεντ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.