Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τι σημαίνει ο καυγάς ήταν και έπεσε για το πάπλωμα.

                                                  
Αυτή την φράση σύμφωνα με την παράδοση ξεκινά από τις ιστορίες του Ναστραντίν Χότζα του πανέξυπνου αυτού αυτού Ανατολίτη θυμόσοφου που ο θρύλος από πολλά χρόνια έχει ξεπεράσει την χώρα του.
Λέει λοιπόν αυτή η ιστορία πως μια χειμωνιάτικη νύχτα που ο Ναστραντίν κοιμότανε με την γυναίκα του ακούστηκε έξω στο δρόμο ένας γερός καυγάς 
Ο Χότζας που είχε την συνήθεια να χώνεται πάντα στις υποθέσεις των άλλων για να βρίσκει την ευκαιρία να ξοδεύει το πνεύμα του δεν άντεξε στον πειρασμό κι αποφάσισε να βγει στο δρόμο και να δει τι συμβαίνει.
 Στη βιασύνη έτσι γυμνός που ήταν τυλίχτηκε με το πάπλωμα και βγήκε. Από εδώ αρχίζει το φαιδρό ή μάλλον το φαιδρότερο της υποθέσεως. Αυτοί που είχαν στήσει τον καυγά μόλις είδαν τον αγουροξυπνημένο Ανατολίτη σταμάτησαν τη συμπλοκή ρίχτηκαν απάνω του του άρπαξαν το πάπλωμα και εξαφανίστηκαν Το πάθημα του Χότζα ήταν απροσδόκητο Ντροπιασμένος γύρισε στην κάμαρα του και μόλις πήγε να ξανά χώθηκε  στο κρεβάτι άκουσε αδυσώπητη την ερώτηση της συμβίας " Γιατί μάλωναν Χότζα μου ;"
Και ο Χότζας απάντησε ο καυγάς ήταν για το πάπλωμα!!!