Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Στο Άγιον Όρος ο Πούτιν

Δείτε live: Στο Άγιον Όρος ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έφτασε στο λιμάνι της Τρυπητής λίγα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μπλόκα κάθε 100 μέτρα - «Φρούριο» η  Αθωνική πολιτεία

Επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις συναντήσεις που είχε την Παρασκευή στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έφτασε στο λιμάνι της Τρυπητής λίγα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μπλόκα σε κάθε 100 μέτρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Εκεί βρίσκονταν τρία ταχύπλοα και ήταν άγνωστο σε ποιο επιβιβάστηκε ο Πούτιν, για λόγους ασφαλείας, ενώ έχει απαγορευθεί η πρόσβαση σε τηλεοπτικά δίκτυα. Η Αθωνική πολιτεία έχει μετατραπεί σε «φρούριο».

Ήδη, από χθες βρίσκεται στο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραμείνει στις Καρυές μιάμιση ώρα, ενώ στον Ναό του Πρωτάτου θα γίνει η επίσημη υποδοχή, με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναχώρησε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί από το Καβούρι, όπου διέμεινε, για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απ' όπου πέταξε για Θεσσαλονίκη.

Το VIDEO 

https://www.youtube.com/watch?v=0FaFEV5jE2U