Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Βασίλισσα για ενδέκατη φορά Φωτογραφίες --VIDEO

11ο

Στα πέναλτι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ, που για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε... αφεντικό της Μαδρίτης.

Οι «μερένχες» στάθηκαν πιο ψύχραιμοι στη ψυχοφθόρο διαδικασία και πήραν το τρόπαιο για 11η φορά στην ιστορία τους.

Ο τελικός, που έληξε 1-1 στην κανονική του διάρκεια, δεν προσέφερε θέαμα, ωστόσο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 80.000 φιλάθλων στο «Σαν Σίρο».

Πιο δυνατά στο ματς μπήκε η Ρεάλ, που απώλεσε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, στο 6′, όταν ο Μπέιλ εκτέλεσε φάουλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής ο Μπενζεμά πετάχθηκε στη μικρή, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι την προβολή του Γάλλου επιθετικού.


Στο 15’ οι «μερένχες» άνοιξαν το σκορ. Ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπενζεμά πήρε την κεφαλιά κι ο οριακά εκτεθειμένος Ράμος βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, αρκετά, όμως, για την περάσει κάτω από το σώμα του Όμπλακ. Ο αρχηγός της Ρεάλ, είχε να σκοράρει από τον μεταξύ των δύο ομάδων τελικό, το 2014 στη Λισσαβόνα.
Real Madrid v Club Atletico de Madrid - UEFA Champions League Final

Το γκολ ήταν αντικανονικό, ωστόσο η διαφορά ανάμεσα στις δύο φιναλίστ δεν ήταν μόνο για 1-0. Ευκαιρίες, μεγάλες τουλάχιστον δεν υπήρξαν, ωστόσο η Ατλέτικο δεν εμφανίστηκε… στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ροχιμπλάνκος» αποδιοργανώθηκαν μετά το σοκ που δέχθηκαν Οι Κρόος κι ο Κασεμίρο, κατά κύριο λόγο, λες κι ύψωσαν αόρατο τείχος το οποίο δεν μπορούσαν να διαπεράσουν οι αντίπαλοί τους. Ένα μακρινό σουτ στο 43’, που κατέληξε άουτ, από τον Γκριεζμάν ήταν όλη η Ατλέτικο στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Ζιζού από την πλευρά του έπραξε το αυτονόητο. Γνωρίζοντας ότι η Ατλέτικο δεν αποτελεί το σύνολο, που θα κρατήσει τη μπάλα και θα σκοράρει με ευκολία, ζήτησε πίεση από τους παίκτες του, πολύ ψηλά, ώστε να υποπέσει η αντίπαλος στο εύκολο λάθος. Κι έγιναν πολλά από την… ερυθρόλευκη ομάδα της Μαδρίτης, η οποία έδωσε με ευκολία πολλά φάουλ περιμετρικά της μεγάλης περιοχής. Ένα απ’ αυτά έγινε γκολ.


Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι απρόβλεπτο. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι Στο 46’ ο Φερνάντο Τόρες διεκδίκησε τη μπάλα με τον Πέπε. Ο Πορτογάλος πήγε άγαρμπα στον αστράγαλο του Ισπανού, με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να καταλογίζει χωρίς δισταγμό πέναλτι. Το εκτέλεσε στο 48’ ο Γκριεζμάν, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.



Στο 54’ από την κεφαλιά του Γοντίν ο Σάβιτς έβαλε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, όπως και στο σουτ του Κόκε στο 58’, από τη γωνία της μεγάλης περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα ο Σαούλ αστόχησε σε γυριστό σουτ.

Η Ατλέτικο πατούσε καλύτερα. Δεν φάνηκε να την πτόησε το χαμένο πέναλτι. Η «βασίλισσα» μετά το 60’ άφησε τον παθητικό ρόλο κι επιχείρησε να περάσει την μπάλα από τις πτέρυγες. Στο 70′ ο Μπενζεμά πλαγιοκόπησε την άμυνα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε άσχημα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Όμπλακ να αποκρούσει και να κρατήσει ζωντανή την Ατλέτικο.

Η υπεροχή των «κολτσονέρος» ήταν φανερή κι ο Ζιντάν, θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή, πέρασε τον πιο δημιουργικό Ίσκο, στη θέση του κουρασμένου Κρόος.

Στο 79’ η Ρεάλ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Ρονάλντο, που νικήθηκε από τον Όμπλακ και τον Μπέιλ, το σουτ του οποίου έβγαλε προ της γραμμής ο Σάβιτς. Δευτερόλεπτα μετά ήρθε η ισοφάριση. Από το σέντρα του Χουανφράν ο Καράσκο ξέφυγε από τον Βάσκεζ και… σκότωσε τον Νάβας, 1-1.


goal atletico 1-1
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράμος κλάδεψε τον Καράσκο, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έδωσε φάουλ και κίτρινη, παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της Ατλέτικο, που ζήτησαν επίμονα την αποβολή του αρχηγού της Ρεάλ. Ο τελικός, όπως και το 2014, οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι «ροχιμπλάνκος» έδειξαν πιο φρέσκιοι στο πρώτο μισό της παράτασης, ωστόσο δεν έβγαλαν μεγάλη φάση. Η Ρεάλ επιχείρησε να βγει δύο τρεις φορές στην κόντρα, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν οι Μπέιλ, Μαρτσέλο ήταν απελπιστικά άστοχα. Μοιραία το ματς κρίθηκε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι: Λούκας Βάσκεζ 1-0, Γκριεζμάν 1-1, Μαρσέλο 2-1, Γκάμπι 2-2, Μπέιλ 3-2, Σαούλ 3-3, Ράμος 4-3, Χουανφράν δοκάρι, Ρονάλντο 5-3. Ετσι, η Ρεάλ σήκωσε το 11ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρμπαχάλ (52’ λ. τρ. Ντανίλο), Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (72’ Ίσκο), Μπέιλ, Μπενζεμά (77’ Λούκας Βάσκεζ), Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Σαούλ (108′ λ. τρ. Λούκας Ερνάντες), Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46’ Καράσκο), Κόκε (116′ Τόμας), Τόρες, Γκριεζμάν.


Το VIDEO 
https://vid.me/qvZi