Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Για εκτεταμένα επεισόδια οι διώξεις σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ - Οι προβλεπόμενες ποινές


Για εκτεταμένα επεισόδια οι διώξεις σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ - Οι προβλεπόμενες ποινές
Με βαρύτατες τιμωρίες αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια στον Βόλο πριν τον τελικό του Κυπέλλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αθλητικοί εισαγγελείς πρόκειται να ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις μέσα στις επόμενες ημέρες κατά των δύο ομάδων για εκτεταμένα επεισόδια. Ειδικότερα, βάσει των εκθέσεων που έχουν συνταχθεί, και οι δύο ομάδες κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εκτεταμένα επεισόδια στις κερκίδες, ενώ για τον ΠΑΟΚ υπάρχει η πιθανότητα, βάσει των καταγραφών που έχουν γίνει στις εκθέσεις, να κατηγορηθεί και για εκτεταμένα επεισόδια και εντός αγωνιστικού χώρου.

Σχετικά με τον κανονισμό που κάνει λόγο για ευθύνη των ομάδων από την στιγμή που φτάνει το πούλμαν με την αποστολή στο γήπεδο, τώρα, θα είναι κάτι για το οποίο θα αποφασίσουν τα δικαστικά όργανα.

Για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες ο κανονισμός προβλέπει:
1. Χρηματική ποινή από 40.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.
2 Χρηματική ποινή 50.000 έως 120.000 ευρώ εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια
Το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.»

Για τα εκτεταμένα επεισόδια στο αγωνιστικό χώρο αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας:

«χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Εάν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο κινδυνεύει επιπλέον με αφαίρεση τριών βαθμών και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών εφόσον κριθεί ότι είναι και υπότροπος για τον περυσινό αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.