Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Σπαλέτι: «Δώρο για το ποδόσφαιρο ο Τότι, αλλά χρησιμοποιήθηκε λάθος»


Σπαλέτι: «Δώρο για το ποδόσφαιρο ο Τότι, αλλά χρησιμοποιήθηκε λάθος»
Λίγο πριν το «αντίο» του Φραντσέσκο Τότι, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αναγνώρισε την αξία του, αλλά πρόσθεσε πως ο μύθος του και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε έκανε αρκετές φορές κακό στη Ρόμα.
«Υπήρχαν στιγμές που δεν συμφωνούσα μαζί του, αλλά νομίζω πως γι’ αυτό φταίμε όλοι μας. Δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο παίκτη που μπορεί να καθαρίσει σε κάθε κατάσταση, γιατί απλά είναι ο Τότι.
Πάντα έμπαινε μπροστά η δική του απόδοση και ίσως έτσι ακυρωνόταν η προσπάθεια κάθε άλλου παίκτη. Για την ομάδα, τον προπονητή και τους φιλάθλους, είναι η Ρόμα που κερδίζει. Έτσι έπρεπε να το βλέπουμε. Ο Τότι πρόσφερε πολλά, αλλά δεν ήταν μόνος του σε όλο αυτό και το γνωρίζει και ο ίδιος.
Τα ΜΜΕ θα πάρουν τις δηλώσεις μου και θα πουν ότι είμαι νευριασμένος με τον Τότι. Σαν προπονητής έπρεπε να διαχειριστώ ολόκληρα αποδυτήρια, όχι μόνο έναν παίκτη. Θυμάμαι κάποια στιγμή είχε χάσει έξι σερί πέναλτι και πήγα στους παίκτες και τους ρώτησα αν ήθελε κάποιος άλλος να εκτελέσει το πέναλτι.
Όλοι τους όμως δεν ήθελαν, από τη στιγμή που ο Τότι ήταν εκεί. Ο Τότι είναι ένα δώρο προς το ποδόσφαιρο, αλλά πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε με λάθος τρόπο. Κάποια ΜΜΕ χρησιμοποίησαν το όνομά του για να δημιουργήσουν ιστορίες και καταστάσεις», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.