Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Ο Ντέμης για το κουτάκι στον Ίβιτς και τη χειρονομία Καμμένου

ΝΤΕΜΗΣ
Τον προβληματισμό του για το περιστατικό με το κουτάκι της μπύρας στον Βλάνταν Ίβιτς αλλά και τη χειρονομία που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε αγώνα πόλο εξέφρασε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6. 
«Ξέρετε τη γνώμη μου για τη βία. Θέλω “τσεκούρι”. Αλλά σκέφτομαι και το εξής: Έγινε αυτό που έγινε... Δεν το συζητάμε, κατακριτέο. Χτύπησε λοιπόν το κουτάκι τον Ίβιτς στο κεφάλι. Σκέφτομαι.... Πάει να εκτελέσει κόρνερ στην Τούμπα ας πούμε ο Βιγιαφάνιες. Και κοιτάζει, για παράδειγμα, προκλητικά προς τη θύρα 4. Του πετάνε κάτι, πέφτει κάτω, ζαλίζεται και παίρνει το ματς στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός. Πώς θα γίνει λοιπόν να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα και ταυτόχρονα να υπάρχει και δικαιοσύνη; Μπορεί να βρεθεί αύριο ένας πονηρός και να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν θα ήταν πιο δίκαιο να τελείωναν τα ματς; Και μετά να φάει 70 βαθμούς ο κάθε Παναθηναϊκός εφόσον φταίει, αλλά να μην επωφεληθεί η άλλη ομάδα. Να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός, να φάει αφαίρεση βαθμών. Όμως, τώρα έγινε αυτό, αύριο μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο με πονηριά σε άλλο γήπεδο. Από τη μία βέβαια είναι λογικό να τιμωρείσαι. Έξαλλος γίνομαι όταν βλέπω να πετάει ο άλλος από τα πέντε μέτρα αντικείμενο και χτυπάει τον αθλητή, τον προπονητή, τον διαιτητή. Τρελαίνομαι εκείνη τη στιγμή. Αλλά μετά που ηρεμώ λέω πώς είναι δυνατόν από έναν άνθρωπο να τιμωρείται έτσι μια ομάδα… Και ρωτάει ο κόσμος, πώς θα γίνει το ματς αν χτυπήσουν τον καλύτερό σου παίκτη; Ή τον προπονητή… Σωστό νομίζω πως είναι να εξαντλούνται τα περιθώρια να τελειώνουν τα ματς. 
Προβληματίζομαι μήπως τέτοια γεγονότα τα εκμεταλλευτούν στο μέλλον, αρχίσουν να γίνονται συχνά και στο τέλος μας προκαλούν το γέλιο… Αν συνεχίσουμε έτσι, θα στέλνει μια ομάδα τρεις καμικάζι στο γήπεδο ενός αντιπάλου να σημαδεύουν τον προπονητή και να τιμωρείται η άλλη ομάδα.
Όταν ήμουν στην ΑΕΚ προσέχαμε, δεν υπήρχε βία, ήμασταν πολιτισμένοι, αλλά μπορούσε να βρεθεί ένας να πετάξει έναν αναπτήρα, ένα μπουκάλι… Θα τον έβρισκα εγώ μετά να τον έδιωχνα από το γήπεδο, αλλά θα χάναμε το παιχνίδι. Είναι να χτυπιέσαι! Εμείς τότε στην ΑΕΚ είχαμε βρει αυτόν που πέταξε το μπουκάλι στο Ριβάλντο και του είχαμε πάρει το διαρκείας», ανέφερε ο Ντέμης Νικολαΐδης και συνέχισε: 
«Κι από την άλλη βλέπεις πόση βαρύτητα δόθηκε σ’ αυτόν που πέταξε το κουτάκι στη Λεωφόρο. Το ότι ο υπουργός πήγε σε έναν αγώνα πόλο, έκανε χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο, γράφηκε και σε μισή ημέρα τελείωσε. Σταμάτησε να γράφεται οτιδήποτε για αυτό πολύ γρήγορα. Αναρωτιέμαι μεγαλύτερο έγκλημα έκανε ο οπαδός από τον υπουργό; Σ’ αυτήν την κοινωνία που ζούμε ποιος από τους δύο θα καταδικαζόταν παραπάνω από ένα δικαστήριο; Όταν το κάνει αυτό ο υπουργός, εγώ δεν μπορώ να έχω την απαίτηση από τον οπαδό να μην πετάξει το κουτάκι. Στον υπουργό σταματάω! Γιατί αυτή η χειρονομία μπορεί να προκαλέσει βία. 
Ήμουν τόσο εκνευρισμένος με αυτά που είδα στον τελικό αλλά μετά από όλα αυτά, σαν να μην έγινε τίποτα, μου έφυγε ο θυμός. Λέω: γιατί να μην τσακωθούν; Όταν ο από πάνω δημιουργεί βία, γιατί η χειρονομία είναι βία και ο υπουργός είναι Κυβέρνηση, πώς θα πει ο υπουργός σε έναν να μην πάει και να πετάξει ένα κουτάκι», κατέληξε.