Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Πήρε ντέρμπι και… πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ


Πήρε ντέρμπι και… πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σε ένα επεισοδιακό ματς με 18’ καθυστερήσεις λόγω ρίψης κροτίδων, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 3-1 της Ομόνοιας και κατέκτησε τον 26ο τίτλο της ιστορίας του, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την «αιώνια» αντίπαλό του.
Πιο συγκεκριμένα, στο 8’ ο Μαργκάσα με ωραία σέντρα βρήκε τον Ντάρμπισιρ, με τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ωραία κεφαλιά.
Η ισοφάριση για τους πρωταθλητές ήρθε στο 37’, όταν ο Παναγή απέκρουσε το σουτ του Γιαννιώτα και στο… ριμπάουντ ο Αλωνεύτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 
Στο 52’ ο Εφραίμ κέρδισε πέναλτι από τον Παναγιώτου, με την εκτέλεσή του να γίνεται 13 λεπτά αργότερα, αφού οι οπαδοί της Ομόνοιας έριξαν κροτίδες και αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να προκύψει διακοπή του αγώνα, κατόπιν απόφασης των διαιτητών. Τελικά, ο Πιέρος Σωτηρίου έκανε το 1-2.
Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων (από τα συνολικά 18 του αγώνα), όταν ο Βάντερ δέχθηκε την πάσα του Σωτηρίου και πλάσαρε τον Παναγή. Παράλληλα, με αυτό το αποτέλεσμα η Ομόνοια έμεινε εκτός Ευρώπης έπειτα από 15 χρόνια