Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πρόβλημα σε …αρραβώνες εμπόδισε την ΕΛΑΣ να εξαρθρώσει δύο μήνες νωρίτερα την «συμμορία των χρηματοκιβωτίων»



 


 
Προχώρησαν σε 20 νέες ληστείες γιατί καθυστερούσαν την δεξίωση που περίμεναν οι …απρόσκλητοι αστυνομικοί. Εντυπωσιακό παρασκήνιο της υπόθεσης.
Πρόβλημα σε …αρραβώνες εμπόδισε την ΕΛΑΣ να εξαρθρώσει δύο μήνες νωρίτερα την «συμμορία των χρηματοκιβωτίων»
Οι ληστές των χρηματοκιβωτίων σε δράση. Ληστεία στα διόδια της Αττικής οδού
Κοινή χρήση
εκτύπωση  

Μία δίμηνη …καθυστέρηση στους αρραβώνες κακοποιού που οφειλόταν στον υπεύθυνο της «δεξίωσης» , σε προβλήματα κι ενδοιασμούς της αρραβωνιαστικιάς κι άλλα συνηθισμένα εμπόδια, παρέτεινε την δράση της «συμμορίας των χρηματοκιβωτιών» .

Με αποτέλεσμα στο διάστημα αυτό η σπείρα να πραγματοποιήσει 20 τουλάχιστον ακόμη ληστρικές επιδρομές σε γραφεία εταιρειών εντός κι εκτός Αττικής. Κι όλα αυτά γιατί οι αστυνομικοί που δεν μπορούσαν να βρούν τα καταλύματα των ηγετικών μελών της συμμορίας ήξεραν μόνο εδώ και καιρό ότι «όλοι μαζί θα παρευρεθούν στους αρραβώνες ενός κορυφαίου μέλους της σπείρας σε συγκεκριμένο μαγαζί στο Μενίδι» . Ετσι περίμεναν καρτερικά την ώρα και την στιγμή που θα γίνονταν αυτοί οι ..περιζήτητοι και πολύ-αναμενόμενοι αρραβώνες ώστε να συλληφθούν οι προσκεκλημένοι ποινικοί. Kι οι οποίοι ωστόσο αναβάλλονταν διαρκώς για διάφορους λόγους του ζευγαριού αλλά και του μαγαζάτορα προς απογοήτευση κι εκνευρισμό των …απρόσκλητων αστυνομικών. Που περίμεναν για μήνες το «ευτυχές» για αυτούς γεγονός…

Αυτό το εντυπωσιακό στοιχείο για το… «στρίβειν δια του αρραβώνος» των ληστών, προκύπτει από την δικογραφία και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των 20 τουλάχιστον ληστών των χρηματοκιβωτίων που είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 145 ληστρικές εφόδους σε γραφεία εταιρειών , πρατήρια βενζίνης , μέχρι και στον Αττικό Ζωολογικό Κήπο!

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες αστυνομικών υπήρχαν μέλη της συμμορίας που είχαν χρησιμοποιήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες 18 κρησφύγετα-καταλύματα για ν αποφύγουν τους αστυνομικούς . για τους οποίους ήξεραν ότι βρίσκονταν στα ίχνη τους. Ετσι απογοητευμένοι έβλεπαν ότι το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη τους , ότι έμενε χωρίς αποτέλεσμα. Η ΕΛΑΣ ήξερε τα ηγετικά μέλη της συμμορίας , όμως δε τους έβρισκε. ΚΙ έτσι κάθε βράδυ μάθαινε , αδύναμη ν αντιδράσει από μια έως τρείς νέες εφόδους τους. Με τους γνωστούς αλλά «αόρατους» κακοποιούς να συνεχίζουν την δράση τους. Με τους αστυνομικούς να αναφέρουν διαρκώς ότι «επίκειται η εξάρθρωση της συμμορίας» το οποίο τελικά διαπιστώθηκε ότι αφορούσε την «προσδοκία να γίνει η τέλεση των …πολυπόθητων αρραβώνων» . Κάτι το οποίο συνέβη προ πέντε ημερών…