Κυριακή 14 Μαΐου 2017

«Κλείδωσε» τον τίτλο η Ρεάλ Μαδρίτης


Ρεάλ
Πρωταθλήτρια Ισπανίας θα πρέπει να θεωρείται η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τη σημερινή της νίκη με 4-1 επί της Σεβίλης, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της La Liga.
Μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου η Ρεάλ είναι ισόβαθμη με τη Μπαρτσελόνα, αλλά έχει ένα ματς λιγότερο, που σημαίνει ότι για να πάρει τον τίτλο η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα πρέπει να γίνει το... όγδοο θαύμα. Δηλαδή, να κάνει μία ήττα η Ρεάλ στα εκτός έδρας ματς που έχει να δώσει με τις «αδιάφορες» βαθμολογικά, Μάλαγα και Θέλτα και φυσικά οι Καταλανοί να νικήσουν στο φινάλε την Εϊμπάρ στο «Καμπ Νόου»
Στο ματς με τους Ανδαλουσιάνους, Ρεάλ και Ρονάλντο κατέρριψαν κι άλλα ρεκόρ. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 401, ενισχύοντας περισσότερο τον μύθο του. Η Σεβίλη μάλιστα είναι το αγαπημένο του «θύμα» , αφού έχει σκοράρει εναντίον της 25 γκολ σε 17 αναμετρήσεις (σε όλες τις διοργανώσεις).
Επιπλέον, στο θρυλικό γήπεδο της ομάδας του έχει πετύχει 12 από τα 14 τελευταία του γκολ, μεταξύ των οποίων δύο χατ-τρικ εναντίον της Μπάγερν και Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League. 
Επίσης οι «μερένγκες» κατέρριψαν και το ρεκόρ των συνεχόμενων αγώνων με γκολ. Με τα 4 γκολ που πέτυχαν απόψε έφτασαν τους 62 συνεχόμενους που σκοράρουν συνεχώς ξεπερνώντας την καλύτερη επίδοση που κατείχε η Μπάγερν μεταξύ 2013 και 2014.
Η Σεβίλη δέχεται συνεχώς γκολ από την Ρεάλ στο «Μπερναμπέου», μετά το τη νίκη της με 1-0 στις 22 Δεκεμβρίου 2004. Τελευταία φορά που η Ρεάλ έμεινε «άσφαιρη» ήταν στις 26 Απριλίου 2016 απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. 
Άνετο ήταν το πέρασμα της Μπαρτσελόνα από την έδρα της Λας Πάλμας, αλλά πλέον, ελπίζει μόνο σε θαύμα για να «κόψει πρώτη το νήμα.»