Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Και ο θεσμός του προπονητή του ποδοσφαίρου στην Κορινθία έχει γελοιοποιηθεί



               Σ’ αυτόν τον τόπο όπου όλοι είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι…

Γιώργος Σεφέρης, 1900-1971, Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1963                
                           
Επειδή δεν περιμένω τίποτα και από κανένα γράφω ελεύθερα την  γνώμη και όποιος τολμά ας με αντικρούσει. 

Ο προπονητής του ποδοσφαίρου είναι το παν σε μια ομάδα εκτός βέβαια της Κορινθίας που στην κυριολεξία έχει γελοιοποιηθεί .  Βέβαια είναι πολύ εύκολα να γράφεις τις λέξεις αλλά πολύ δύσκολο να τις θεμελιώσεις με στοιχεία 
Πάντα  είχα μια απορία   γιατί οι παράγοντες του Κορινθιακού ποδοσφαίρου  να παίρνουν προπονητή αφού το αντικείμενο το κατέχουν. Αφού πρώτα κάνουν τις μεταγραφές και μετά προσλαμβάνουν τον προπονητή. 
Τώρα θα με ρωτήσει κάποιος μα υπάρχουν προπονητές που δέχονται αυτή την ταπείνωση Μα το μεροκάματο είναι αυτό που τους αναγκάζει την ταπεινωτική αποδοχή αφού τους έχει πάρει από την αρχή την αξιοπρέπεια τους. 
Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία που αναλαμβάνουν να προπονούν την ομάδα με αποδοχές που ούτε την βενζίνη του αυτοκινήτου τους δεν καλύπτουν . Και αυτό για να μη μείνουν χωρίς ομάδα. Αυτή την αδυναμία την εκμεταλλεύονται οι παράγοντες. Και ερχόμαστε στους προπονητές που μετράνε. Αυτοί προπονούν την ομάδα κατά τον καλύτερο τρόπο αλλά στο τέλος υπάρχει μια οφειλή από τον παράγοντα αφού δεν έχουν εξοφληθεί  όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις. 
Και ενώ έχουν καταλάβει καλή θέση στο πρωτάθλημα δεν συνεχίζουν Και ο λόγος είναι τα οφειλόμενα 
Τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσει αξιοπρέπεια ο προπονητής στην Κορινθία. 
Πρώτα απ όλα να μη συκοφαντεί ο ένας προπονητής τον άλλον γιατί αυτό είναι καταστροφή. Και όταν μάθει ότι ένας πετυχημένος προπονητής δεν συνεχίζει είναι να μάθετε τον λόγο της διακοπής Και αν είναι οικονομικός  να μη δεχθείτε  να διευκολύνετε  τον παράγοντα σε βάρος του συναδέλφου σας
Και ερχόμαστε στους παράγοντες που ενώ δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα συνεχίζουν να θέλουν να διοικούν και οφείλουν σ όσους μιλάνε ελληνικά. 
Θα έρθει η ώρα που όσα λέγονται πίσω από τις πλάτες των θα τους τα πουν και κατάμουτρα.